Bomben: Stjärnbacken lämnar NHL och återvänder till Frölunda igen: ”Väldigt glad”

Här är stora glädjebeskedet för alla Frölundafans.
Theodor Lennström är klar för en återkomst till SHL-laget.
25-åringen lånas ut från NHL-laget Edmonton Oilers till Frölunda.

Han kom till Frölunda från Färjestad inför den senaste säsongen. Men Theodor Lennström hann bara med 31 matcher i Frölundatröjan innan NHL kallade på honom.

Vändning i NHL

25-åringen skriv på ettårskontrakt med Edmonton Oilers. Men sedan slog coronaviruset till och all hockey ställdes in.

Theodor Lennström, Frölunda
200104 Frölundas Theodor Lennström deppar efter 0-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle 4 januari 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det har fått stora konsekvenser för den kommande NHL-säsongen som skjuts fram en längre tid. Nyligen kom även beskedet att svenskar med både NHL-kontrakt och SHL-kontrakt kan få få återvända hem.

Klar för SHL-spel

Nu blir så fallet för Lennström. Edmonton Oilers meddelar i ett officiellt besked att man nu lånar ut backen till Frölunda för kommande säsongen, fram till att nya NHL-säsongen drar igång igen. 

Theodor Lennström, Frölunda
200125 Frölundas Nicklas Lasu jublar med Theodor Lennström och Samuel Fagemo efter sitt 4-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Ett stort glädjebesked för Frölunda, så klart.
”Vi har haft en bra dialog med Edmonton som ställt sig positiv till den här lösningen, Vi tycker detta är en win win för bägge parter (Frölunda och Lennström) eftersom vi bara har sex backar. Vi är mycket nöjda med att Teddan börjar säsongen hos oss, han är en toppback i SHL”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.
”Vi kommer att fortsätta leta en back eftersom Teddan inte kommer att stanna hos oss hela säsongen. På det här sättet köper vi oss tid och behöver inte stressa fram ett beslut.”

Åter i Frölunda

Lennström är också överlycklig över möjligheten att få återvända till Frölunda igen.
”Jag är väldigt glad över att få chansen att stanna ett tag till. Alla dagar man får vara i Frölunda är en grym möjlighet att utvecklas”, säger 25-åringen i ett uttalande.

Theodor Lennström fick vara med att vinna CHL-titeln under sin första säsong i Frölunda. Sammanlagt har han gjort 49 poäng på 151 matcher i SHL hittills under karriären.

LÄS MER: NY Rangers mäktiga hyllningsvideo till Zibanejad – som ger alla hockeyfans gåshud inför återstarten

Få våra nyhetsbrev!