Färjestads jättesorg – FBK-legendaren har gått bort: ”Så jävla orättvist”

Färjestad är i stor sorg.
Legendaren Bo ”Kulon” Lennartsson har gått bort efter en tids sjukdom.
”Han kommer att vara saknad av alla oss som haft äran att ha honom i vår vardag”, skriver FBK.

Han kom till Färjestad BK säsongen 1997/98 och ledde klubben till ett klassiskt SM-guld som huvudtränare. För den bedriften utsågs han till ”Årets coach” samma år.

Ikon i Färjestad

Bo ”Kulon” Lennartsson var också med som assisterande tränare när Färjestad vann SM-guld igen 2002. Sedan dess har han blivit kvar i föreningen och haft flera olika roller.

Bo Kulon Lennartsson, Färjestad
020406 Ishockey: Elitserien, final, Färjestad – Modo, Det vinnande teamet med Jörgen Jönsson i spettsen, sm guld till färjestad, Tommy Samuelsson, Bo Kulon Lennartsson, Benkt åke Gustavsson. © Bildbyrån – 26023_D

Senaste åren har klubbikonen ansvarat för damsatsningen i FBK.
”Men det är inte bara runt isen Lennartsson har varit en stor ledare. Han har innehaft en rad olika poster, såväl i Färjestad som på andra ställen. Han var bland annat en stark kraft i bildandet av det vi idag känner som Champions Hockey League, samt att Kulon också var instrumental i grundandet av Färjestad BK Hockeyallians. En allians som jobbar för att stärka klubbarna i den värmländska ishockeyn”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

FBK i stor sorg

Men nu har beskedet kommit. På tisdagskvällen meddelade FBK att tränarlegendaren gått bort efter en tids sjukdom.

Bo Kulon Lennartsson, Färjestad
180516 Bo Lennartsson, senior sport director, Champions Hockey League poserar för ett porträtt under lottningen av Champions Hockey League den 16 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92042

Han blev 65 år gammal. Och sörjs nu stort av Färjestad.
”Färjestad Bollklubb har sorg. Vår mångårige medarbetare, kollega och vän Bo ‘Kulon’ Lennartsson har avlidit efter en tids sjukdom. Bo Lennartsson kommer att vara saknad av alla oss som haft äran att ha honom i vår vardag. En glädjespridare med en enorm förmåga att få saker att fungera. Våra tankar går till familjen”, skriver Färjestad på sin officiella webbplats.

Bo ”Kulon” Lennartsson lämnar efter sig sambo och de två sönerna Viktor och David. En av sönerna har lagt upp en bild på Twitter som vittnar om att pappan gått bort i cancer.
”Så jävla orättvist”, skriver Viktor Lennartsson.

LÄS MER: Knallen: Svenske stortalangen kan gå rakt in i NHL – tvingas då tacka nej till SHL-laget

Få våra nyhetsbrev!