Efter alla rykten om SHL-återkomst – nu har dubbla guldhjälten hittat ny klubb!

Varenda sommar är han aktuell för en återkomst till SHL.
Så även i år, men svensk hockey får fortsätta vänta på honom.
Då Adam Almquist har gjort klart med ny klubb och stannar utomlands.

Det stora genombrottet kom med Frölunda säsongen 2017/18. Men dessförinnan hade han vunnit två SM-guld med HV71.

Succé i KHL

Efter en säsong i Frölunda lämnade Adam Almquist svensk hockey för att fortsätta karriären i Schweiz. Inför den senaste säsongen var det dags igen när flyttlasset gick vidare till KHL istället.

Adam Almquist, SHL
170429 HV71:s Adam Almquist jublar efter att HV71:s blivit svenska mästare under final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91775

Där blev det spel hos ryska Admiral Vladivostok. Almquist imponerade också med fina 26 poäng på 58 matcher från backpositionen.

Rykten om SHL

För den fina säsongen blev han uttagen till KHL:s All Star-match. Men i mars kom beskedet att 29-åringen inte fick vara kvar i KHL-klubben och en ny flytt väntade.

Adam Almquist, SHL
181106 Adam Almquist of Bern during the warm-up prior the CHL game between Malmö Redhawks and Bern on November 6, 2018 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92146

Sedan dess har svensken letat efter ny klubb och det har även funnits gott om intresse för poängfarlige backen. Precis som så många tidigare somrar ryktades det även om en möjlig SHL-återkomst för Almquist.

Ny klubb klar

Men svenska klubbar får fortsätta vänta på den förre landslagsbacken och dubbla guldhjälten. På tisdagen offentliggjordes nämligen 29-åringens nya klubb.

Almquist stannar alltså kvar i KHL och är klar för ny klubb i form av Dinamo Minsk. KHL-laget har presenterat svensken som nyförvärv och ett ettårskontrakt är påskrivet.

Fyra mästartitlar

Adam Almquist har faktiskt blivit mästare hela fyra gånger under karriären med två SM-guld för HV71, schweizisk mästartitel med Bern och AHL-mästare med Grand Rapids Griffins.

Svensken har gjort totalt 30 poäng på 79 matcher i KHL hittills. Samt 101 poäng på 271 matcher under tiden i SHL.

LÄS MER: Knallen: Svenske stortalangen kan gå rakt in i NHL – tvingas då tacka nej till SHL-laget

Få våra nyhetsbrev!