Succébacken jagas nu av flera SHL-klubbar – bekräftar intresse: "Det är ett alternativ"

Succébacken jagas nu av flera SHL-klubbar – bekräftar intresse: ”Det är ett alternativ”

Han var Timrås poängbästa back den här säsongen.
Med 25 poäng på 42 matcher imponerade Marcus Hardegård i HockeyAllsvenskan.
Nu jagar flera SHL-klubbar 23-åringens namnteckning, enligt Sundsvalls Tidning.

När Timrå åkte ur SHL förra våren var Marcus Hardegård en av spelarna som valde att följa med laget ned till HockeyAllsvenskan. Det skulle visa sig vara ett genidrag.

Succé för Timrå

För i HockeyAllsvenskan har 23-åringen verkligen blomstrat ut den här säsongen. Hardegård har klivit fram som en av Timrås bästa spelare och blev den poängbästa backen i laget.

Marcus Hardegård, Timrå
200212 Timrås Marcus Hardegård inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 12 februari 2020 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Hardegård gjorde imponerande 25 poäng på 42 matcher i HockeyAllsvenskan under säsongen. Men nu kan succébacken var förlorad för Timrå IK.

Jagas av SHL-lag

Då 23-åringen jagas av flera SHL-klubbar till kommande säsong, enligt Sundsvalls Tidning.
– Eftersom Marcus har fortsatt att ta steg så finns det SHL-intresse för honom. Samtidigt är Timrå också ett alternativ för hans del, bekräftar agenten Erik Wallström för lokaltidningen.

Marcus Hardegård, Timrå
200304 Timrås Marcus Hardegård under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Hardegård har själv inte tagit något beslut om framtiden än.
– Jag vet inte hur min situation ser ut riktigt. Jag har inte riktigt snackat med min agent ännu. Men jag stänger inga dörrar för Timrå. Vill de ha kvar mig så får vi se vad som händer, säger Hardegård till ST.
– Jag trivs jäkligt bra här i klubben, med laget, ledarna och allt. Helheten gör att jag verkligen trivs.

Hittills i karriären har Marcus Hardegård gjort 162 matcher för Timrå i SHL och HockeyAllsvenskan. Och på de matcherna har det blivit 48 poäng för backen.

LÄS MER: Bekräftat: Han är SHL-klubbens absoluta drömvärvning till nästa säsong