SHL-klubben vill ha storprofilen ”Tuffe Uffe” – som redan flytt landet: ”Vet inte vad som händer”

Leksand vill förlänga med Ulf Samuelsson.
Men profilen har återvänt till USA.
– Jag tycker att det var väldigt kul att vara tillbaka som coach igen, säger han till Expressen.

Ulf Samuelsson återvände till svensk hockey i vintras, då han ersatte Roger Melin i krisande Leksand. ”Tuffe Uffe” gav positiva tendenser till klubben, som dock hamnade på kvalplats i SHL.

Vill förlänga

Men där blir det inget spel. I helgen kom nämligen beslutet att resterande del av hockeysäsongen i Sverige ställs in.

200211 Leksands tränare Ulf Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 11 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Vad som händer med Ulf Samuelsson kommande säsong är alltså oklart. Hans kontrakt med Leksand går ut, men klubben har varit öppna med att de önskar en fortsättning.

”Stopp överallt”

Själv har han redan lämnat Sverige.

– Det ska bli skönt att komma hem, ta det lugnt och ligga lågt ett tag tills vi ser något slut på det här, säger han till Expressen.

200310 Leksands tränare Ulf Samuelsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Leksand den 10 mars 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Huruvida Samuelsson kan tänka sig fortsatt tränarjobb i Leksand är han dock fåordig om.

– Jag tycker att det var väldigt kul att vara tillbaka som coach igen. Jag har kollat lite på tränarjobb inför nästa säsong, men nu ligger ju det mesta nere. Det är mer eller mindre stopp överallt, så vi får se vad som händer framöver, säger Ulf Samuelsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!