Stig Salmings känslosamma ord efter första resan till Toronto – utan sin bror Börje: ”Här vid hans staty”

Stig Salming förlorade både sin mor och bror Börje Salming 2022.
Nu har 75-åringen varit i Toronto för första gången efter Börjes bortgång.
Och skickar en känslosam hälsning från den hockeytokiga staden.

Det var den 24 november som det tragiska beskedet kom att Börje Salming somnat in. Efter att ha kämpat flera månader mot den hemska nervsjukdomen ALS gav den försvagade kroppen upp.

Börjes bortgång

Vid sin sida på dödsbädden fanns den närmaste familjen samlad och storebror Stig Salming fick ta farväl av sin lillebror Börje. Kort senare kom nästa dödsbesked för Stig när även mamma Karin Salming gick bort, 95 år gammal.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, Börje Salming
221126 Stig Salming på läktarplats under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 26 november 2022 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0090

Sedan dess har det varit en sorgens tid för 75-åringen, som också spelade hockey för Brynäs och vann 6 SM-guld. Stig Salming har hållit sig sysselsatt med att planera en välgörenhetsmatch i Gävle för att hedra Börje Salming och samla in pengar till hockeyikonens egen organisation ”Börje Salming ALS stiftelse”

LÄS MER: Börje Salmings vackra hälsning till två små killar visar hur oerhört saknad ikonen är: ”Så fruktansvärt fint”

Stigs hälsning

I februari ska två veteranlag från Toronto Maple Leafs och Tre Kronor mötas i en fin tillställning för den bortgångne Börje. Därför var Stig nyligen i Toronto och det blev en oerhört känslosam resa för honom till den kanadensiska staden som älskar hans bror så oerhört mycket.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, Börje Salming
Stig Salming skickar en hälsning från Toronto, bredvid hans bortgångne bror Börje Salmings staty. FOTO: Instagram

Stig passade på att skicka en hälsning från Toronto, se den här nedanför, när han står bredvid Börjes alldeles egna staty.
”Hej, Stig Salming här och skickar en hälsning till alla följare. Jag står här utanför arenan bredvid Börjes staty och är här för första gången utan Börje, vilket känns väldigt konstigt. Men vi har haft en bra vecka ändå, vi har haft ett möte med Toronto om vår match där Torontos veteraner ska komma till Gävle och ska spela mot Tre Kronor. Vi syns då!”, säger han i videon.

LÄS MER: Börje Salmings sista önskan i livet – storebror Stig Salming avslöjar ikonens vädjan: ”Det var hans krav”

Videohälsningen har lagts ut på Instagram av Börje Salmings stiftelse och har fått enormt mycket kärlek, se videon här nedanför.
”Allra varmaste tankar till dig och familjen Salming”, skriver en användare i kommentarsfältet.
”Kärlek till er. Salming var en välsignelse för oss själar!”, skriver en annan.
”Din bror var en kung, Stig. Han kommer för alltid vara en stor del av Toronto. En superfin kille och en underbar atlet. Gud välsigne”, skriver en kanadensisk följare.

Vilken fin hälsning från Stig Salming. Dela vidare för att visa andra!

Se videon: