Börje Salmings vackra hälsning till två små killar visar hur oerhört saknad ikonen är: ”Så fruktansvärt fint”

Saknaden är stor efter den fantastiske Börje Salming.
Nu sprids en video i sociala medier som visar hans storhet.
När Börje skickade en personlig hälsning till två små killar – och det berör verkligen alla.

24 november somnade Börje Salming in efter att ha kämpat mot nervsjukdomen ALS. Hans sista tid i livet blev en lång hyllningsturné till hans storhet som hockeyspelare.

Salmings avsked

Salming fick ta avsked av alla fansen i Toronto genom en blixtvisit till Kanada i några dagar och stora hyllningar från hans gamla lag Toronto Maple Leafs. Sedan fick han ett värdigt avsked från svensk hockey också under ”Tidernas hockeygala” i Avicii arena, där han hyllades med stående ovationer och belönades med dubbla priser.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

När så den slutliga dagen kom svämmade sociala medier över med kondoleanser och hyllningar till den bortgångne hockeylegendaren som berört så oerhört många. Miljontals kronor har även samlats in till hans egen stiftelse för att stödja forskningen kring ALS.

LÄS MER: Börje Salming välkomnade alltid svenskar till NHL på samma sätt – och det är ren respekt: ”Glömmer aldrig”

”Typiskt Börje”

I dagarna publicerade ”Börje Salmings stiftelse” en vacker video, se den här nedanför, på Instagram från Börjes livstid. Och det lämnar verkligen ingen oberörd.
”Denna hälsning gjorde Börje spontant och utan att fundera. Han blev tillfrågad innan en poddinspelning om han kunde hälsa till två små brorsor som precis börjat spela hockey. Det var självklart och här ser ni resultatet. Så typiskt Börje att ’bara göra och ställa upp’ stort som smått”, skriver stiftelsen i sitt inlägg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
Börje Salming skickar en fin video till två hockeygrabbar. FOTO: Instagram

I videon kan man se och höra Börje Salming visa sitt stora hjärta för de två små killarna.
”Tjena, Alfred och Gustav! Jag hör att ni är hockeyvänner, det var roligt att höra. För hockey är ju så roligt. Antingen att köra själv eller titta på, när det händer litegrann. Ha det bra, grabbar!”, säger hockeylegendaren.

LÄS MER: Mäktiga ögonblicket från Börje Salmings karriär – som de flesta svenskarna missat helt: ”Jublet som följde då”

Den fina videon har fått över 7 000 gilla-markeringar på Instagram och en hel del kommentarer från folk som minns Börje med värme.
”Så fruktansvärt fint!”, skriver en användare i kommentarsfältet.
”Fantastiskt fina Börje Salming. Så saknad!”, skriver en annan.
”Han gav alla uppmärksamhet och lite av sin tid”, skriver en tredje.

Se videon: