Sparkade stjärnans jättekritik mot SHL-laget – avslöjar sanningen: "De har inte pratat med mig…"

Sparkade stjärnans jättekritik mot SHL-laget – avslöjar sanningen: ”De har inte pratat med mig…”

Örebro bröt kontraktet med Sakari Salminen.
Nu riktar stjärnforwarden stark kritik mot SHL-laget.
– Ingen från Örebro har ringt eller sms:at mig och berättat varför de inte vill ha mig, säger han till Hockeynews.

Under tisdagen kom det överraskande beskedet att Örebro väljer att bryta kontraktet med Sakari Salminen. Trots ett år kvar på kontraktet.

Lämnat SHL-laget

Finländaren värvades som en tänkt stjärnspelare efter att ha producerat gott om poäng i finska ligan och KHL. Men det blev inte alls vad Örebro hoppats på och därför rev man upp kontraktet.

Sakari Salminen, Örebro
190917 Örebros Sakari Salminen deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Örebro meddelade att man var överens med Salminen om att bryta kontraktet.
– Vi har tillsammans med Sakari kommit överens om att avsluta samarbetet. Vi känner att det här är bäst för båda parter och jag vill tacka Sakari för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden, sa sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

”Är jättekonstigt”

Men det är inte alls sanningen enligt 32-åringen själv. Enligt Salminen har ingen från Örebro pratat med honom och nu riktar han hård kritik mot SHL-klubben.
– Jag vet inte. Jag är 32 år nu och jag trodde att människor var bättre än så. Har man något i tanken så säger man det. Jag tycker allting är jättekonstigt i detta, säger han till Hockeynews.
– Jag önskar att jag kunde berätta vad som hände, men jag har ingen aning själv. Ingen från Örebro har ringt eller sms:at mig och berättat varför de inte vill ha mig. Det enda jag fått veta från min agent är att de inte vill ha mig mer. Det känns väldigt konstigt att de gör så. 

Sakari Salminen, Örebro
191126 Örebros Sakari Salminen jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Örebro den 26 november 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Salminen erkänner ändå att han har haft det här på känn. Och att det inte kommer som någon större överraskning.

Men han tycker ändå inte om sättet han fick lämna klubben på.
– Redan för två månader sedan tog de kontakt med min agent och sa att de ville bryta kontraktet. Sen dess har vi haft diskussioner om hur vi skulle bryta kontraktet, säger han till hockeysajten.

LÄS MER: Bomben: SHL-lagets prestigevärvning – svensken återvänder från USA men INTE till Frölunda

Få våra nyhetsbrev!