SHL-profilen lämnar Sverige och flyttar till Ryssland – ytterligare en svensk gör den kontroversiella flytten: ”Vi hoppas”

Senaste månaderna har flera spelare lämnat svensk hockey för ryska KHL.
Nu har ännu en SHL-profil tagit beslutet att flytta till Ryssland.
Förre Brynässpelaren och juniorlandslagsmannen Dmytro Timashov har skrivit på för HC Sotji.

Det var efter att Brynäs åkte ur SHL 2023 som Dmytro Timashov lämnade svensk hockey för schweiziska Ajoie. Efter en säsong i alplandet står det nu klart att 27-åringen flyttar vidare i karriären.

Timashov flyttar

Timashov gör den kontroversiella flytten till Ryssland och har skrivit på för ett KHL-lag. På Instagram meddelar HC Sotji att man är överens med den svenske forwarden.
”Han blir den fjärde utländske spelaren i laget. Välkommen till Sotji, Dmytro! Vi hoppas på framgång!”, skriver klubben på sociala medier.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dmytro Timashov, Brynäs
230302 Brynäs Dmytro Timashov inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Örebro den 2 mars 2023 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0124

Dmytro Timashov har tidigare under karriären spelat i både NHL och AHL samt svenska juniorlandslaget. Nu är han överens om ett kontrakt som gäller till 2025 i KHL.

Stor kritik

Den gångna säsongen spelade fyra svenskar i den ryska hockeyligan, det var Fredric Claesson, Robin Press, Pontus Åberg och Johan Mattsson. Nyligen lämnade Åberg Barys Astana men under våren har flera SHL-spelare tagit beslutet att flytta till Ryssland och KHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dmytro Timashov, Brynäs
230314 Brynäs Dmytro Timashov deppar efter match ett i kvalet till SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 14 mars 2023 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0128

En sådan flytt är kontroversiell på grund av att Ryssland i över två år har attackerat Ukraina i krig. Svenska spelare som har stannat kvar i KHL eller flyttat dit har fått ta emot stor kritik.

Vad tycker du om den här övergången? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Färjestads nya prestigevärvning inför SHL-säsongen – överens med NHL-meriterade forwarden: ”De går för att vinna”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev