Färjestads nya prestigevärvning inför SHL-säsongen – överens med NHL-meriterade forwarden: ”De går för att vinna”

Färjestad misslyckades helt i SM-slutspelet i våras.
Nu spänner man musklerna inför kommande säsong.
FBK har gjort klart med en NHL-meriterad forward som prestigevärvning.

Senaste SHL-säsongen vann Färjestad grundserien och gick in i SM-slutspelet som den stora guldfavoriten. Men det blev stort fiasko direkt när man åkte ut mot Rögle efter 0-4 i matcher redan i kvartsfinalen.

Färjestad värvar

Sedan dess har FBK möblerat om i både spelartruppen och på tränarsidan för att få till en förändring och bli ännu mer slagkraftigt till kommande säsong. Nu kommer nästa pusselbit till lagbygget och det blir en riktig prestigevärvning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marian Studenic, hockey
Dallas Stars left wing Marian Studenic (43) celebrates his goal during the first period of an NHL hockey game as New York Islanders left wing Ross Johnston (32) skates past, Tuesday, April 5, 2022, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez) TXTG112

SHL-laget är helt överens med NHL-meriterade Marian Studenic. Slovaken har presenterats som nyförvärv direkt efter att ha förlorat AHL-slutspelets final med sitt Coachella Valley Firebirds.

46 NHL-matcher

25-åringen har gjort 46 matcher i NHL men kommer närmast från två säsonger i AHL med 48 och 44 poäng i grundserien. Nu har Studenic skrivit på ett tvåårskontrakt och flyttar till Värmland för att göra SHL-debut.
– Han är väldigt användbar över hela banan, kan spela både powerplay och boxplay. Eftersom han ändå precis slutat säsongen så får vi väl alla ge honom lite tid att växa in i den nya kostymen och förhoppningsvis vara som bäst när det gäller som mest, säger sportchefen Rickard Wallin i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marian Studenic, hockey
210524 Marian Studenic of Slovakia in pain during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Slovakia and Russia on May 24, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0114

Forwarden lämnade hemlandet Slovakien redan som junior och flyttade till Nordamerika, därför har Studenic bara gjort 25 A-lagsmatcher i europeisk hockey för Slovan Bratislava.
– Färjestad går alltid för att vinna, och det är ett bra lag jag kommer till. Att sedan få känna en stabilitet i vardagen är också något jag ser fram emot. Det tar på en när man inte riktigt vet från dag till dag om man ska upp eller ner i systemet. Att få trygghet, och att spela inför en passionerad hemmapublik här verkligen något jag ser fram emot, säger han i sin första intervju med Färjestad.

Vad tycker du om den här spännande värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Henrik Sedins kritik – efter nya, uppmärksammade nobben av ikonen Henrik Zetterberg: ”Jag hoppas att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev