Peter Forsberg tvingas utse sin absoluta drömfemma från karriären – och plockar med de allra största legendarerna

Peter Forsberg är en av svensk hockeys absoluta storheter.
Men det blir väldigt spännande när han tvingas utse sin absoluta drömfemma.
Då väljer ”Foppa” några rejäla legendarer och tre svenskar i supergänget.

Det är svårt att säga emot att Peter Forsberg är en av svensk hockeys främsta spelare genom tiderna. Han var en sällan skådad hockeytalang och nådde otroliga framgångar under sin hockeykarriär.

Forbergs karriär

Trots svåra skadeproblem som förstörde många år för honom lyckades han ändå bli en av Sveriges främsta NHL-spelare genom tiderna. ”Foppa” slog igenom som en supertalang i Modo och tog sedan steget över Atlanten för att erövra Nordamerika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, NHL
010610 Ishockey, NHL, Stanley Cup, Final, Colorado – New Jersey: Peter Forsberg, Colorado (jubel) © Bildbyrån – Cop 32

Forsberg har vunnit Calder Trophy som bästa rookie i NHL, han har även Art Ross Trophy som vinnare arv poängligan, fått Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare och bärgat dubbla Stanley Cup-titlar med Colorado Avalanche. Han har också nått stora framgångar med Tre Kronor och vunnit dubbla OS-guld och dubbla VM-guld.

Bästa lagkamrater

Peter Forsberg är sannerligen en av svensk hockeys absoluta giganter och han har spelat med så många storstjärnor i NHL genom åren. När svenske ikonen själv tvingas utse sin absoluta drömfemma av lagkamrater under karriären så är det en ruggig drömelva han bygger ihop.
– Oj, det här blir inte lätt. Som målvakt är det väl Henrik Lundqvist eller Patrick Roy. Jag spelade mer med Roy så det får nog bli han då, säger Foppa i en tv-intervju med Expressen.
– Backsidan blir Nicklas Lidström och sen kanske (Rob) Blake, (Ray) Bourque eller (Adam) Foote. Nä, jag säger nog ändå Foote kanske. Han var tuff att spela mot och bra att ha med, han fick ju slåss istället för mig någon gång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
240425 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

LÄS MER: Peter Forsbergs helt bortglömda rekord – otroliga bedriften som gör honom helt unik i NHL-historien: ”Stolt över det”

När det kommer till de tre forwardsplatserna så är det ändå oerhört imponerande att Forsberg väljer ut två svenskar som de bästa han någonsin spelat med. Då han plockar med både Markus Näslund och Mats Sundin i drömfemman.
– Forwards så blir det ”Macke”, (Joe) Sakic också måste jag säga. Kanske ”Sudden”. Men det är många jag glömmer, jag har spelat med många bra. Sedinarna var ju väldigt bra också. Men jag säger nog ändå de tre första.

Foppas drömfemma:

Patrick Roy

Nicklas Lidström – Adam Foote

Markus Näslund – Mats Sundin – Joe Sakic

Vad tycker du om Foppas drömfemma? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev