SHL-klubbens första ord – efter dumpade stjärnans jättekritik: "Vi kände att..."

SHL-klubbens första ord – efter dumpade stjärnans jättekritik: ”Vi kände att…”

Han blev dumpad och levererade hård kritik.
Nu svarar Örebro efter Sakari Salminens svidande passning.
– Det finns två sidor av ett mynt, säger sportchefen Niklas Johansson till Hockeynews.

Örebro värvade Sakari Salminen som en tänkt stjärnspelare. Men nu har 32-åringen fått lämna SHL-klubben trots ett år kvar på kontraktet.

Stjärnan dumpad

Efter 24 poäng på 45 matcher fick finländaren lämna Örebro i förtid. Beskedet kom överraskande för Salminen som bjöd på hård kritik mot klubben.

Sakari Salminen, Örebro
191226 Örebros Sakari Salminen deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Då han hävdar att ingen ens ringt och pratat med honom innan kontraktet bröts.
– Jag är 32 år nu och jag trodde att människor var bättre än så. Har man något i tanken så säger man det. Jag tycker allting är jättekonstigt i detta, sa han i en intervju med Hockeynews.

SHL-lagets svar

Nu svarar Örebro på jättekritiken från dumpade stjärnan.
– Jag har inte så mycket mer att säga än att det finns två sidor av ett mynt. Jag vill inte lägga någon kraft eller energi på det, säger sportchefen Niklas Johansson till hockeysajten.

Niklas Johansson, Örebro
200118 Örebros sportchef Niklas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Rögle den 18 januari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Örebros sportchef förklarar varför man släppte Salminen och erkänner att de visst hade kontakt med honom innan de bröt kontraktet.
– Vi kände att han inte fanns med i våra planer. Det är väl egentligen det jag vill säga. Det är inget konstigare än så. Vi pratade innan han åkte hem, sen har vi skött kontakten med agenten efter det. Det är inte mer än så, säger Johansson i intervjun.

Niklas Johansson lovar även nyförvärv och meddelar att en ny forward kommer att plockas in.
– Vi har en plan som ligger och den följer vi fullt ut. Vi har haft en plan från början och det är ingenting som förändrats där. Försvinner det folk kommer andra att komma in, säger sportchefen.

LÄS MER: Sparkade stjärnans jättekritik mot SHL-laget – avslöjar sanningen: ”De har inte pratat med mig…”

Få våra nyhetsbrev!