SHL-klubbens blixtagerande: Plockar in målvakt från ligarivalen

Oscar Alsenfelt har drabbats av en hjärnskakning och tvingas till vila.
Då väljer Malmö att värva in en ersättare.
Målvakten Isak Wallin lånas in från Mora.

Flera SHL-lag har haft problem med sina målvakter under säsongen. Johan Mattsson är borta på obestämd tid i Frölunda, Eero Kilpeläinen har missat flera månader i Örebro och Markus Svensson har endast gjort 24 matcher i Färjestad.

Wallin till Malmö

När Svensson var skadad lånades Isak Wallin in från Mora som backup, men i Färjestad fick han endast sitta och titta på. Nu får Wallin, som stått i elva matcher för Mora i år, en ny chans på SHL-spel.

Isak Wallin. Foto: Bildbyrån

Wallin ansluter till Mora, det efter skadan i veckan. Oscar Alsenfelt tvingades kliva av i Malmös match mot Luleå i tisdags efter att Petter Emanuelsson åkt in i hans huvud.

Beskedet var en hjärnskakning och i och med det väntar vila. Går allt bra med rehabiliteringen väntas han vara tillbaka om någon vecka eller två, men under tiden Alsenfelt vilar upp sig lånar man in en ersättare.

Nu får Wallin en ny chans på SHL-spel, det i sin tredje SHL-klubb denna säsong.
– En talangfull målvakt som jag anser håller bra SHL-nivå. Jag följde honom nära i Modo förra säsongen och är inte alls förvånad att han fick ett SHL-kontrakt. Jag har en god relation med Moras målvaktstränare Peter Iversen och är tacksam för att de hjälper oss, säger Redhawks målvaktstränare Henning Sohlberg till Expressen.

Ställs mot Brynäs

Malmö ligger för närvarande på sjundeplats i SHL-tabellen, det på samma poäng som Skellefteå på sjätteplats över kvartsfinalstrecket.

I helgen ställs laget mot Brynäs på bortais för att på tisdag i nästa vecka ta emot Färjestad.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Forwarden lämnar SHL-klubben – aktuell för återkomst i ligakonkurrenten

Niklas Wikegårds toksågning av SHL – här är reglerna han vill ändra på

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);