Niklas Wikegårds toksågning av SHL – här är reglerna han vill ändra på

Niklas Wikegård säger alltid vad han tycker.
I en ny video publicerad på profilens Youtube-kanal sågar han dagens hockey.
Samtidigt vill han se regeländringar för – och öppnar bland annat för att ta in redline-offside.

Niklas Wikegård är känd för att säga precis vad han tycker. Via sin videoblogg har han flera gånger tagit fram sågen mot både spelare, lag och ligor – och nu är det dags igen.

Wikegårds sågning

Wikegård pratar i en lång video om hur hockeyn har blivit mycket tråkigare och enformig. Samtidigt går han igenom flertalet regeländringar som har gjorts under säsongen och menar samtidigt att det blivit en monoton sport

Foto: Bildbyrån

Hockeyprofilen konstaterar att alla SHL-ag spelar på exakt samma sätt.

”Det är handboll”

Presspelet har blivit en allt större del i framför allt den svenska ligan samtidigt som det har missgynnat resten av spelet.
– Det har blivit väldigt mycket spel i ytterzonerna. Så nu är det handboll istället för, som det var tidigare, styrspel i mittzon, säger Wikegård och ser gärna att det genomförs nya regeländringar.
– Mitt förslag är någonstans att man går tillbaka till den gamla icingregeln. Slår man en puck före rödlinjen hela vägen ner så blir det icing. Mitt förslag är definitivt att gå tillbaka till de mindre ytterzonerna, så man slipper ha det här spelet som under långa perioder är, ja, helt ointressant skulle jag säga.

Samtidigt menar Wikegård att man så småningom borde gå ner till 28 meter breda rinkar, framför allt med tanke på att det blir mindre is att jobba på vilket hade gynnat spelet.

Förslaget: Redline-offside

Oavsett hur SHL-lagen spelar i år har det visat sig bli en spännande säsong. Endast fem poäng skiljer serieledande Djurgården och Malmö på sjundeplats i serien, samtidigt som Malmö har fem poäng ner elfteplacerade Brynäs under slutspelsstrecket.

Foto: Bildbyrån

Samtidigt har säsongen innehållit flera fula tacklingar som gett avstängningar, både i SHL, i de lägre divisionerna samt på juniornivå.

Wikegård anser att man bör se över reglerna för att få ner tempot. En av dessa kan vara redline-offside.
– Jag är nästan inne på det också, för att få ner farten. Spelarna hanterar ju inte farten. Jag upplever spelarna som fysiskt mindre än någonsin, vilket gör att de gånger det blir lite närkampsspel och det blir en tackling så blir konsekvenserna för stora. Man har inte riktigt fysik för att ta emot smällar, säger Wikegård i sin videoblogg.

Se klippet i spelaren nedan:

Dela artiklen för att säga vad du tycker om det här!

https://www.youtube.com/watch?v=_v6bvXrSjk0

LÄS MER: Förre NHL-stjärnan Jonas Höglund gör comeback – här är nya klubben

Mika Zibanejads mäktiga hattrick i natt – avslutade med läckert konstmål

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);