Förre NHL-stjärnan Jonas Höglund gör comeback – här är nya klubben

Förre NHL-stjärnan Jonas Höglund gör comeback – här är nya klubben

Jonas Höglund, 46, har över 600 matcher i NHL på meritlistan och valde att lägga skridskorna på hyllan 2010
Nu är det klart att den svenske hockeyprofilen gör comeback.
Höglund spelar den så kallade ”enkronasmatchen” med Hammarö HC på fredag.

Jonas Höglund inledde karriären i Hammarö HC och lämnade för Färjestad innan han hann med sin A-lagsdebut. Det kommer dock ändras, när NHL-profilen gör comeback i klubben på fredag.

Jonas Höglund gör comeback

I den så kallade ”enkronasmatchen” gör Höglund A-lagsdebut i Hammarö.  På fredag snörar 46-åringen återigen på sig skridskorna när IFK Munkfors kommer på besök i Hockeytvåan.
– Det är bara att tacka och ta emot att han ställer upp. Vi brukar ha mellan 400–500 på enkronasmatcherna. Hallen är besiktigad för 1 300 åskådare, men så många får vi inte in nu sedan vi satt in stolarna, säger Hammarös Sune Birgersson till VF.se.

Tre Kronor Legends Jonas Höglund under ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Lion Legends den 29 mars 2014 i Södertälje. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Höglund hade en lång och gedigen hockeykarriär både i Sverige och i Nordamerika.

Slitvargen gjorde totalt 604 NHL-matcher och representerade där Calgary Flames, Montreal Canadiens och Toronto Maple Leafs. Dessutom har forwarden ett SM-guld och tre VM-silver på meritlistan.

”Är lite nervös”

Höglund har gjort två träningspass med Hammarös A-lag i veckan men konstaterar trots sin stora rutin att det pirrar i magen inför fredagens match.
– Det är klart jag är lite nervös. Samtidigt har jag inga förväntningar, jag hoppas bara inte se helt malplacerad ut. Men jag tror faktiskt att jag ska kunna hjälpa laget på något sätt, men det lär bli korta byten i början, säger han.

Jonas Höglund, NHL, Toronto. Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån

2010 tackade han officiellt för sig efter en kort sejour i division 1-klubben Skåre BK. Då blev det nio poäng varav fyra mål på sju matcher.

Det återstår att se om den nu 46-årige före detta stjärnan kan göra fler poäng på fredag. Men oavsett konstaterar Höglund att det blir den sista matchen han gör.
– Det törs jag lova. Det var självklart för mig att ställa upp när de ringde, men jag hade inte gjort det för någon annan klubb än Hammarö HC. Jag åker skridskor en morgon i veckan inne i Karlstad, men då är det mot veteraner. Det här blir skillnad. Jag är lite osäker på hur formen är, säger Höglund till VF.

Dela artikeln för att hylla Jonas Höglund, en riktig hockeyprofil!

Gilla FBK-bibeln!

Thomas Rundqvist minns tillbaka till Färjestads MAKALÖSA säsong 1982/83…DELA för att hylla hjältarna från förr! 🙌🙌🙌

Posted by FBK-bibeln on Tuesday, January 29, 2019

 

LÄS MER: Förre guldhjälten lämnar Schweiz – aktuell för återkomst i SHL?

Henrik Lundqvist öppnar upp om familjedramat: ”Var en tuff period”