Henrik Lundqvist öppnar upp om familjedramat: "Var en tuff period"

Henrik Lundqvist öppnar upp om familjedramat: ”Var en tuff period”

När Henrik Lundqvist hade flyttat till New York drabbades hans pappa av en hjärntumör.
I TV4:s ”Renées brygga” öppnar målvaktsgiganten upp om händelsen.
– Det var en tuff operation som han gick igenom som gick lite fel, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist flyttade till NHL och New York inför säsongen 2005/06. Kort därefter blev hans pappa Peter allvarligt sjuk.

Skulle opereras

Peter Lundqvist, som då jobbade som skidlärare i Åre, hade en godartad hjärntumör som skulle opereras bort. Men under operationen uppstod komplikationer.

180201 Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 1 februari 2018 i New York.
Foto: Emil Wesolowski / Bildbyrån

Peter kunde varken gå eller prata efter operationen. Samtidigt befann sig Henrik i New York, brorsan Joel spelade för Dallas och systern Gabriella var även hon utanför Sverige.
– Det var en tuff period. Och en tuff operation som han gick igenom som gick lite fel. Man inser hur långt borta man är i en sådan viktig situation. Man inser också att hockey är ett spel. Det är något man gör för att man tycker om det. Men i slutändan är det inte det viktigaste. Det var jobbigt, det var det, säger Lundqvist i TV4:s ”Renées brygga”.

”Börjar uppskatta människor”

I dag mår pappa Peter bättre.
– Jag tror att många som har gått igenom något, antingen förlorat någon eller att något allvarligt händer någon, börjar uppskatta människorna som man har omkring sig mer, säger Lundqvist.
– Det är lite synd att man måste gå igenom något svårt för att uppskatta det. Men det vad det som hände för mig, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

New York Rangers-målvakten fortsätter:
– Det var en tuff resa tillbaka för honom. Han kämpar på. Men han ser livet på ett bra sätt. Han gör mycket saker, han hälsar på mycket i USA och kämpar på.

TV4:s ”Renées Brygga” sänds på onsdag klockan 21:00.

Meriter i urval, Henrik Lundqvist: SM-guld 2003, 2005 VM-silver 2003, 2004 VM-guld 2017 OS-guld 2006 Nominerad till Vezina Trophy 2006, 2007, 2008, 2013 Vinnare av Vezina Trophy 2012 Nominerad till Hart Memorial Trophy 2012 Nominerad till Ted Lindsay Award 2012 Flest vinster av en New York Rangers-målvakt Flest nollor av en New York Rangers-målvakt