SHL-guldtränaren gör comeback efter två år utanför båset – i ny roll och nytt lag

SHL-guldtränaren gör comeback efter två år utanför båset – i ny roll och nytt lag

Han har inte tränat ett hockeylag på två år.
Men nu gör ”Perra” Johnsson comeback till hockeyn igen
Förre SM-guldtränaren är klar för Hockeyettan-laget Forshaga – men inte som tränare, rapporterar Värmlands Folkblad.

Tränarkarriären började i Skåre BK i division 3 en gång i tiden. Sedan dess har Per-Erik Johnsson, mer känd under smeknamnet ”Perra”, tränat SHL-lag som Färjestad, Skellefteå AIK, Timrå, AIK, Modo och Leksand.

Guldtränarens comeback

De största ögonblicken i tränarkarriären var när han vann SM-guld med Färjestad både 2006 och 2009 samt förde upp Leksand till SHL 2016. Men efter avskedet till Leksand har Johnsson inte tränat ett hockeylag på hela två år.

Perra Johnsson, SHL
170214 Leksands tränare Per-Erik Johnsson i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 14 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Men nu gör Perra oväntad comeback till hockeyn. 60-åringen har skrivit på för Hockeyettan-laget Forshaga – men inte som tränare.

Ny roll för ”Perra”

Värmlands Folkblad rapporterar att Johnsson blir mentor i Forshaga och ska hjälpa till i jakten på ny huvudtränare efter att Per Lundell fått sparken.
– ”Perra” är inte aktuell som huvudtränare i dagsläget men han finns med som ett bollplank och pratar med både mig och Andreas (Svensson, tillfällig tränare). Men till rollen som huvudtränare är han inte aktuell för just nu, säger klubbens ordförande Christer Larsson till lokaltidningen.

Perra Johnsson, SHL
170304 Leksands tränare Per-Erik Johnsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 4 mars 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Enligt Forshagas ordförande för de just nu diskussioner med två potentiella huvudtränare. Och där ska Johnsson hjälpa till att hitta rätt huvudtränare för att ta över klubben.

LÄS MER: Profilernas jätteilska mot SHL-stjärnan – efter tilltaget: ”Farligt – hade blivit totalt jävla rasande”