Profilernas jätteilska mot SHL-stjärnan – efter tilltaget: ”Farligt – hade blivit totalt jävla rasande”

Niklas Svedberg drog ner Joel Lundqvist.
Då rasade flera profiler.
”Jag hade blivit totalt jävla rasande”, skriver Robin Figren.

Matchen mellan Frölunda och Djurgården bjöd, som väntat, på mycket känslor. De båda storklubbarna, tillika våren SM-finalister, gjorde ingen besviken i en tät och intensiv match.

”Hade varit vansinnig”

På förhand pratade många om duellen mellan Joel Lundqvist och Dick Axelsson – men det var någon betydligt mer oväntad som i stället hamnade i bråkstake-rampljuset. I en omtalad situation så ansåg nämligen Djurgårdens Niklas Svedberg att Lundqvist skvätt snö på honom.

191205 Frölundas Joel Lundqvist i bråk med Djurgårdens Jason Garrison och målvakt Niklas Svedberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Djurgården 12 december 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Dif-målvakten svarade då – med att sätta klubban bakom Lundqvists skridsko för att dra ner honom. Målvakten klarade sig undan utvisning, men fick rejäl kritik.

”Jag hade varit vansinnig om jag var Joel där. Jag hade blivit totalt jävla rasande. Det där är lika farligt som en slewfoot. Noll chans att skydda sig”, skriver Robin Figren på Twitter.

”Solklar utvisning”

Även Sanny Lindström, expert i C More, var kritisk.

– Det är solklar utvisning. Han drar undan benen. Det är en tripping. Det här gillar jag inte från Svedberg. Fokusera på att ta nästa puck i stället, säger han i sändningen.

191205 Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Djurgården 12 december 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölunda vann till sist matchen med 2–1, och efteråt så slog Svedberg tillbaka.

– Jag tycker inte det är så mycket att diskutera. Han sprutar upp lite snö och jag drar ned honom. Det var kanske lite onödigt, men om de tycker att det är en stor grej så har de inte mycket annat att snacka om, säger han om kritiken.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!