Peter Forsbergs ilska – berättar nu om tränarpåhoppen i NHL: ”Det var jättemycket…”

Fler och fler vittnar om påhopp från tränare i NHL.
Nu berättar Peter Forsberg om sina upplevelser.
– Det var jättemycket sådant, säger han i Skavlan.

Den senaste veckan har flera NHL-spelare vittnat om tränare som varit rasistiska, gjort såväl verbala som fysiska påhopp, samt trakasserier. Bland annat så kom en historia upp till ytan om att Johan Franzén blivit attackerad av ökände Mike Babcock.

”Absoluta verbala påhopp”

Flera svenska NHL-stjärnor har nu gett sitt stöd till Franzén och berättat om sina skräckupplevelser i ligan. Nu delar även Peter Forsberg sina känslor kring det hela.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg under presskonferensen. © Bildbyrån

I fredagens avsnitt av Skavlan, i SVT, berättar Foppa om sina upplevelser i världens bästa hockeyliga.

– När jag kom med 1994 för ett antal år sen… Det var absolut verbala påhopp. Jag har aldrig sett något fysiskt. De handlade om de som var på gränsen i laget, och de som tränarna försökte motivera att få att spela tufft och hårt varje match. Det var en jobbig situation för dem, säger Forsberg i programmet.

”Jättebra att det kommer upp”

Han fortsätter och berättar att det var stundtals hotfullt.

– Det var ett sätt att trycka ner dem så att de skulle spela så tufft och hårt som möjligt i varje match. Det var jättemycket sådant. ”Om du inte spelar bra i dag, om du inte kör över honom, om du inte tar i eller har din bästa match så åker du ner i farmarlaget i morgon”. Det var mycket sådant, säger han.

190624 Peter Forsberg of the Stockholm Åre bid looks dejected after losing the election of the host city for the Olympic Winter Games 2026 at the 134th IOC Session on June 24, 2019 in Lausanne. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Foppa tycker att det är bra att problemen lyfts.

– Jag förstår att det var jobbigt för dem. Jag försökte alltid prata med dem: ”skit i det där, kör på”. Men visst förekom det. Och det kommer upp till ytan nu. Det är jättebra att det kommer upp, säger Forsberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!