Ryktet i NHL som ALLA älskar: Här är klassiska laget som jagar Erik Karlsson i vinter – uppges föra samtal

Erik Karlsson kan lämna San Jose Sharks.
Nu uppges en klubb intresserade.
Och det är inte vilken som helst.
– Jag vet bara inte om det är möjligt, säger ansedda journalisten Elliotte Friedman.

När Erik Karlsson spelade i Ottawa Senators var han en av världens absolut bästa backar. Norris Trophy-nomineringarna avlöste varandra, och det dessutom i ett lag som på pappret inte borde haft chansen att utmana i slutspel och högt upp i divisionen. Men Karlsson bar sitt lag, och uträttade verkligen stordåd.

Ryktas till Ottawa

Det var också därför som San Jose Sharks gjorde honom till en av ligans bäst betalda spelare. Men sedan flytten har Sharks haft det tungt, och Erik Karlsson har även haft det svårt att komma upp i sin normala nivå. Men Karlsson har gjort en strålande start på årets säsong och toppar backarnas poängliga. Samtidigt uppges Sharks vara sugna på att gå i en ombyggnad, och således byta bort sina äldre stjärnor mot yngre förmågor.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Sharks general manager har öppnat för att skeppa iväg Karlsson om en klubb kommer med rätt bud, och är beredda att ta över hans feta kontrakt, och nu kommer uppgifter om en klubb som är intresserade. Enligt NHL-gurun Elliotte Friedman så har samtal funnits mellan Sharks – och Karlssons förra klubb Ottawa Senators. Men det finns frågor om det skulle gå ihop.

– Även om San Jose äter 50 procent av Erik Karlssons lön vet jag inte om det är möjligt att få till det, säger han och syftar på att Senators inte ska vara villigt att släppa någon av sina unga toppspelare, säger han.

LÄS MER: Jätteilskan mot svenske stjärnan i natt – gjorde det förbjudna mot Connor McDavid: ”Är extremt farligt”

”Det går inte ihop”

Erik Karlsson är en ikon i Ottawa, och uppgifterna om en eventuell återkomst har älskats av… alla. Ottawa har dessutom problem med sin backsida, men för att få till ett byte krävs det att man byter bort någon av sina yngre stjärnor.

– Om de ska behålla alla sina yngre spelare så funkar inte matematiken. Det går inte ihop, säger Friedman.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Erik Karlsson of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Han utesluter dock inte att en lösning nås, särskilt då Sharks verkligen ska vara sugna att bli av med en del av Karlssons tunga kontrakt.

– Jag säger inte att det inte kommer att hända, jag säger att det känns osannolikt.

LÄS MER: Wow! Nikes nya reklamfilm till fotbolls-VM är bland det mäktigaste vi sett – Ronaldinho bjuder på show