Jätteilskan mot svenske stjärnan i natt – gjorde det förbjudna mot Connor McDavid: ”Är extremt farligt”

Jätteilskan mot svenske stjärnan i natt – gjorde det förbjudna mot Connor McDavid: ”Är extremt farligt”

Alex Edler dröjde sig kvar med ett ben.
Då var alla oroliga över Connor McDavid.
Nu rasar flera mot den svenske backen.
– Det är extremt farligt, säger Edmonton-spelaren Zach Hyman.

Connor McDavid är världens bästa hockeyspelare just nu och för några dagar sedan spelade han sin 500:e match i NHL. Under de matcherna har han noterats för över 700 poäng, fler än någon annan aktiv spelare på samma antal matcher – och den här säsongen har han inlett på en alldeles egen nivå.

Ilskan i natt

Förra säsongen gjorde McDavid sanslösa 123 poäng. Den här säsongen har han svarat för 32 poäng på 17 matcher, och håller han denna takt så kommer han hamna en bra bit över 150 poäng. McDavid har en förmåga att hålla sig skadefri, dels för att han är så snabb att han är svår att komma åt, men dels för att många inte skulle våga skada ligans stora affischnamn.

Foto: Twitter

Men i natt fick samtliga Edmonton-supportrar hålla andan efter en rejäl smäll på superstjärnan. I Edmontons möte med LA Kings så höll sig svenskbacken Alexander Edler kvar med ett ben efter att ha blivit bortsnurrad av McDavid, och det smällde ordentligt på knät. McDavid hade svårt att komma upp, och Edler fick omedelbart försvara sig från ilskan Edmonton-spelare. McDavid blev lyckligtvis inte allvarligt skadad, och senare i perioden hämnades han på Edler med en cross-checking. 

LÄS MER: Gävlebornas vackra gest för Börje Salming – så hjälper de till i kampen mot ALS: ”Ett fantastiskt initiativ”

”Är extremt farligt”

Edler tilldelades två minuters utvisning för sin bentackling, men många menar att han förtjänade mer. McDavids lagkamrat Zach Hyman var vansinnig i en intervju i en periodpaus.

– Edler gjorde exakt samma tackling på mig för något år sen. Jag var borta i två månader den gången. Det är extremt farligt och jag är bara glad att Connor är okej, säger Hyman.

Foto: Twitter

McDavid var under matchen nära att göra ett otroligt drömmål, då han gick på en soloräd och var nära att lägga in pucken med bara en hand på klubban. Viktor Arvidsson lyckades dock slå bort pucken på volley precis innan den passerade mållinjen, och Kings vann matchen med 3-1.

LÄS MER: Jätteskrällen: Erik Karlsson kan byta NHL-lag redan i vinter – därför ryktas han bort: ”Kan dyka upp något”