Roger Rönnberg slår tillbaka – efter C More-profilens hånfulla utspel om stjärnan: ”Haha! Så blir det inte”

Roger Rönnberg slår tillbaka – efter C More-profilens hånfulla utspel om stjärnan: ”Haha! Så blir det inte”

Frölundas stjärnvärvning Anthony Greco hånades av C More-profilen Sanny Lindström.
Nu slår Roger Rönnberg tillbaka.
– Haha! Det är en kanonkille, säger Frölunda-tränaren.

Inför säsongen var Frölunda på jakt efter en ny spetsforward med potential att göra många poäng i SHL. Det blev en värvning av nordamerikanen Anthony Greco, som kom till Göteborg med höga förväntningar och förhoppningar på sig. Säsongen är inte gammal, men tre matcher in så har han inte tagit för sig så mycket som fansen hade hoppats.

Svaret på utspelet

Efter inledningen i årets SHL så står Greco, med tre matcher spelade, på noll gjorda poäng. Han har med det gjort färre poäng än målvakten(!) Lasse Johansson, och frågan är om Frölunda-fansen bör börja vara oroliga? I podden ”Sanny & Svensson” så menar C More-profilen Sanny Lindström, med viss glimt i ögat, att Anthony Greco kommer fira jul i alperna. Han antyder med det att Frölunda eventuellt kommer behöva köpa ut Greco från sitt kontrakt.

220917 Frölundas Anthony Greco under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Timrå den 17 september 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sanny Lindström skojade delvis med sitt utspel, men Greco har inte imponerat hittills och frågan är hur stort Frölundas tålamod är, med tanke på förväntningarna när han värvades. Roger Rönnberg har tagit del av Lindströms podd-utspel, men slår med all tydlighet tillbaka mot påståendet.

– Haha … nej, det gör han inte. En kanonkille. Det kommer bli bra, säger Rönnberg till Rakapuckar, angående eventuellt julfirande i alperna.

LÄS MER: Joel Lundqvists ilska mot svenskarna i KHL – sätter ned foten rejält: ”Ingenting som jag står bakom”

”Han får tänka mycket”

Roger Rönnberg ser heller ingen större oro angående Greco. Tränaren menar att det är en viss omställning som krävs när man kommer till SHL.

– Han hamnar i helt nya situationer, helt nya vanor. Det tar tid för spelare som varit i AHL. För vår del, absolut, tror jag att han tänker alldeles för mycket. Instinkten är inte där så att han tävlar och spelar och blir snabbare i sina ”läsningar” när han ska ”gå”, när han ska passa, när han ska ta emot den (pucken), när han ska gå på mål. Han får tänka mycket nu, säger Rönnberg.

220917 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Timrå den 17 september 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

För Anthony Greco och hans Frölunda väntar ny match på tisdagskvällen, mot Växjö på hemmais. Frölundas andra stjärnförvärv offensivt under sommaren, Jere Innala, har på tre matcher svarat för ett mål men inga framspelningar. Förra årets stora poängkung, Ryan Lasch, står även han på en poäng på tre spelade matcher. Poängbäst för göteborgarna är Nicklas Lasu, med två mål på tre matcher.

LÄS MER: Folkkära tv-profilen Leif ”Loket” Olsson avslöjar sitt stora favoritlag – nobbar både Blåvitt och Frölunda