Folkkära tv-profilen Leif ”Loket” Olsson avslöjar sitt stora favoritlag – nobbar både Blåvitt och Frölunda

Han gjorde Bingolotto folkligt och är Göteborg in i benmärgen.
Men när älskade tv-profilen Leif ”Loket” Olsson avslöjar sitt favoritlag nobbas både IFK Göteborg och Frölunda för en annan klubb.
– De var outstanding på den tiden jag spelade som liten grabb, säger han i en intervju.

I ett decennium ledde Leif Olsson långköraren ”Bingolotto” och blev synonym med populära tv-programmet. Han blev ”Loket” med hela svenska folket och en riktig favorit hemma i tv-soffan.

Lokets karriär

Men innan tv-karriären tog fart hade Olsson en helt annan karriär som fyllde hans liv. Loket slog faktiskt igenom som handbollsdomare och blev en framgångsrik sådan också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif "Loket" Olsson, Bingolotto
940910 Bingolotto: Leif Olsson, programledare. Foto: BILDBYRÅN / 18075

Under OS 1972 i München var faktiskt svensken på plats och dömde både semifinalen och bronsmatchen under handbollsmästerskapet. Därefter blev Olsson även ordförande för Göteborgs Handbollsförbund i fyra år.

LÄS MER: Folkkäre Arne Hegerfors avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – samt favoritspelare: ”Alltid varit speciellt”

Göteborgare

Han är född och uppvuxen i Göteborg och hemstaden ligger honom varmt om hjärtat. 1993 blev Loket även den förste att utses till ”Årets göteborgare”, en prestigefull utmärkelse för alla 031-bor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif "Loket" Olsson, Bingolotto
940910 Bingolotto: Leif Olsson, programledare. Foto: BILDBYRÅN / 18075

När det därför är dags för Olsson att avslöja sitt absoluta favoritlag så är det såklart ett lag från Göteborg som ligger honom närmast hjärtat. Men det är ändå inte stadens två stora lag IFK Göteborg och Frölunda som får Lokets kärlek.

Favoritlaget

Istället är tv-legendarens stora favoritlag handbollsgiganten Redbergslids IK. Och han motiverar sitt val av favoritlag så här:
– För att de var outstanding på den tiden jag spelade som liten grabb och de är ju fortfarande bra, sa han i en intervju med Aftonbladet för några år sedan.

Redbergslid är en klassisk handbollsklubb i Sverige och kan stoltsera med sina 20 SM-guld samt att man fostrat en hel del storspelare genom åren. Men senaste guldet kom 2003 och därefter har det varit tunt i pokalskåpet.

Gillar du Leif ”Loket” Olssons favoritlag? Dela artikeln och visa andra!

LÄS MER: Magnus Samuelsson avslöjar sitt absoluta favoritlag – ett riktigt oväntat val av kraftpaketet