Folkkäre Arne Hegerfors avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – samt favoritspelare: "Alltid varit speciellt"

Folkkäre Arne Hegerfors avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – samt favoritspelare: ”Alltid varit speciellt”

Han är sannerligen en av våra allra största tv-profiler.
Och som journalist i hela 50 år har Arne Hegerfors tvingas vara opartisk.
Men där finns ändå ett favoritlag som hans hjärta klappar extra mycket för.

Det är inte många som slår Arne Hegerfors när det kommer till erfarenhet inom sportens tjänst. Han är född och uppvuxen i Göteborg på 40-talet och började redan som 20-åring sina första stapplande steg i journalistyrket på en lokaltidning i hemstaden.

Hegerfors liv

Först 1966 tog han det stora steget till SVT och blev sedan kvar där i hela 30 år. Under tiden utvecklades han till en av Sveriges mest omtyckta och profilerade tv-kommentatorer och Hegerfors röst blev en institution när det kom till stora idrottsögonblick.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors, tv-kommentator
140113 Arne Hegerfors med fru på röda mattan under Idrottsgalan den 13 januari 2014 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 43874

1992 ärades folkkära profilen med det prestigefulla ”Stora journalistpriset” för sina många års hyllade insatser. 2008 vann han också ett hederspris för sin långa tjänstgöring inom tv på galan Kristallen.

LÄS MER: Arne Hegerfors utser Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin: ”Vi får inte fram en så bra spelare igen”

Överlevt allt

Det blev hela 50 år som sportjournalist innan Hegerfors bestämde sig för att gå i pension i början av 2010-talet. 10 år har gått sedan Arne försvann ur rutan och mycket har hänt sedan dess.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors, tv-kommentator
970429 Fotboll, VM-Kval, Sverige – Skottland, Förhands: Glenn Strömberg och Arne Hegerfors © Bildbyrån – 20596

I dag lever han ett tillbakadraget liv i Stockholm och tv-legendaren fyllde 80 år i somras. Senaste åren har han fått kämpa mot det allra värsta och överlevt hjärtinfarkt, stroke och hjärntumör.

Favoritlaget

Under alla åren i sportens tjänst har han fått iklä sig en roll som opartisk journalist. Men genom åren har det ändå alltid funnits ett favoritlag som hjärtat klappat allra mest för.

I senare intervjuer har Hegerfors avslöjat att hans lag är IFK Göteborg och att kärleken till Blåvitt ”alltid varit speciellt för honom, både under barndomen och i vuxen ålder”. Arne Hegerfors har på ålderns höst även avslöjat att hans absoluta favoritspelare under alla åren varit Bertil ”Bebben” Johansson (IFK Göteborg-ikon), Diego Armando Maradona och Zlatan Ibrahimovic.

Dela artikeln för att hylla den underbara och legendariska Arne Hegerfors!

LÄS MER: När en 60-årig(!) Arne Hegerfors visade upp oanade jättetalangen – med total lekstuga på fotbollsplanen