När en 60-årig(!) Arne Hegerfors visade upp oanade jättetalangen – med total lekstuga på fotbollsplanen

Arne Hegerfors är inte bara en av våra mest folkkära kommentatorer.
Han var dessutom en riktig talang på fotbollsplanen.
Det bevisar det här klippet – då han som 60-åring(!) hade total lekstuga.

Arne Hegerfors har en särskild plats hos alla svenska sportälskares hjärtan. Han klev över till SVT 1969 och det var bara början på något riktigt stort inom sportmedia. Han skulle med tiden bli den mest folkkära kommentatorn vi har.

Stor fotbollstalang

Arne Hegerfors hade lugnet och kunskapen. Han var sällan den som stressade upp sig i onödan, och han var alltid en perfekt guide till de allra största matcherna. 1998, alltså nästan 30 år efter flytten till SVT, lämnade han för nystartade Canal Plus, och där fortsatte han att cementera sin plats som Sveriges främsta kommentator.

970824 Arne Hegerfors © Bildbyrån

Han gick inte i pension förrän 2012, och han gjorde det då som en riktig legendar. Men faktum är att Hegerfors inte bara var talangfull i kommentatorshytten – utan även nere på fotbollsplanen. Som ung spelade Hegerfors för Frölunda, men där uteblev succén, och han vände snabbt tillbaka till Göteborgsklubben Sandarna.

Dominerade som 60-åring

Under en resa till Nice i Frankrike blev Hegerfors av en slump upptäckt av storklubben Nice – och han erbjöds provträningar. Han gjorde hattrick i en träningsmatch, och kontraktet låg på bordet. Hegerfors var anfallare, men ingen större målskytt, har han själv sagt. Dessvärre bröt Hegerfors foten, och övergången rann ut i sanden. Men att han hade bollkänsla råder det inga tvivel om.

Foto: TikTok

På TikTok har ett klipp på Hegerfors nu fått mängder med gillamarkeringar. I klippet spelar han någon typ av uppvisningsmatch, och briljerar fullständigt. Men det mest anmärkningsvärda är att han vid tiden för matchen är hela 60 år gammal. Många 60-åringar skulle ha svårt att ens löpa, men Hegerfors gör det med elegans, och han slår dessutom flera fina passningar, har ett skott i stolpen – och briljerar fullständigt med sin bollkänsla. Den här sidan av Hegerfors är för många okänd, men det är minst sagt beundransvärt.

LÄS MER: Jagr har valt ut den bästa svensken någonsin – Foppa, Lidas och Salming nobbas: ”Han skulle dominera idag”