Arne Hegerfors utser Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin: ”Vi får inte fram en så bra spelare igen”

Han är en av de mest folkkära vi har.
Nu får Arne Hegerfors själv utse Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin.
– Det är knappast troligt att vi får fram en sådan bra spelare igen, säger legendaren till SportExpressen.

1969 värvades han till SVT Sport och det skulle komma att bli hela 29 år på tv-kanalen. Arne Hegerfors blev en ikon som tv-kommentator med en röst som alla sportintresserade kände igen.

Ikonen Hegerfors

Under alla stora svenska sportögonblick var det Hegerfors som var ledsagaren i tv-rutan. 1998 lämnade han SVT efter tre decennier och flyttade till nystartade Canal Plus.

Arne Hegerfors, Glenn Strömberg
970506 TV-kommentatorer: Glenn Strömberg och Arne Hegerfors © Bildbyrån – 20596

Legendaren fortsatta ända fram till 2012 innan han blev pensionär på heltid. Sedan dess har Hegerfors levt ett tillbakadraget liv.

”Fotbollens störste”

Nu när ikonen får blicka tillbaka till sit liv inom sporten är han övertygad om att han har sett världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Det var när han kommenterade VM-kvartsfinalen 1986 mellan Argentina och England.

Arne Hegerfors, Idrottsgalan
200127 Arne Hegerfors med sällskap anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån / COP 234

Och en speciell spelare gjorde ett oförglömligt mål genom att dribbla av hela sju spelaren.
– Jag är glad att jag hela tiden uppfattade vad Maradona skulle göra med bollen. Den tajmingen jag hade där var bra. Det går inte att komma förbi Maradona när det handlar om fotbollens störste, säger han till SportExpressen.

Sveriges bästa

78-åringen får även möjligheten att välja ut Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Och här finns också ett givet svar.
– Zlatan Ibrahimovic, han är väldigt extrem den människan. Spelare som Lennart ”Nacka” Skoglund, Gunnar Gren och Gunnar Nordahl nämns alltid när det snackas om vår bäste spelare, men Zlatan är det största som hänt fotboll. Han har både hårdhet, teknik och briljans. Det är knappast troligt att vi får fram en sådan bra spelare igen, säger förre kommentatorn till kvällstidningen.

Hans egen idol under uppväxten i Göteborg var någon helt annan.
– Bertil ”Bebben” Johansson i IFK Göteborg. Jag hade egentligen två gudar som grabb. ”Bebben” och Frank Sinatra. Att höra Sinatra sjunga är fortfarande helt oslagbart, säger han i intervjun.

LÄS MER: Arne Hegerfors nya liv – med tuffa sjukdomarna: ”Då hade jag inte överlevt…”

Få våra nyhetsbrev!