Arne Hegerfors nya liv – med tuffa sjukdomarna: ”Då hade jag inte överlevt…”

Senaste åren har Arne Hegerfors drabbats av stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör.
Nu berättar 77-åringen om nya livet – och hyllningen till frun Kerstin.
– Det är tack vare henne jag kan bo hemma. Det skulle inte gå annars, säger han till Aftonbladet.

Legendariske och folkkäre tv-kommentatorn Arne Hegerfors har några väldigt tuffa år bakom sig. 2011 drabbades han av en massiv hjärtinfarkt och bara sex månader senare fick han en stroke.

Arne Hegerfors nya liv

När han trodde att det värsta var över kom sedan nästa stora smäll. En hjärntumör upptäcktes 2014 men som tur var blev operationen lyckad.

Arne Hegerfors
040323 Fotboll, Allsvenskan, upptaktsträff : Arne Hegerfors, journalist, porträtt. © Bildbyrån – 27435 D

Nu berättar 77-åringen om nya livet och kampen mot sjukdomarna som lämnat en hel del besvär efter sig.
– Det kanske låter konstigt, men jag är oerhört privilegierad. Jag har fått de här smällarna i takt med att läkekonsten utvecklats och kunskapen har funnits om hur man ska göra. Hade jag varit född tidigare så hade den här vetskapen inte funnits och då hade jag inte överlevt, säger han i en intervju med Aftonbladet och erkänner att han trots omständigheterna har ett bra liv i dag.
– Det har jag verkligen. Jag har en underbar fru, jag var smart att gifta mig med en som var elva år yngre. Och jag har fantastiska barn – Björn bor fortfarande hemma. Vi har stort utbyte av varandra och han följer tv tillsammans med mig så jag kan inte ha det bättre. Och som sagt en fantastisk fru som ser till att allting fungerar för att jag ska ha det bra.

Hyllningen till frun

Utan frun Kerstin, 66, hade inte Arne Hegerfors klarat sig i vardagen. Hon hjälper honom med mesta och finns alltid där för 77-åringen.
– Absolut, det är tack vare henne jag kan bo hemma. Det skulle inte gå annars för jag har begränsad synförmåga, jag måste ha hjälp om jag ska gå ut, jag måste överhuvudtaget ha hjälp. Den får jag, hon finns här hela tiden, säger han till kvällstidningen.

Arne Hegerfors
190121 Arne och Kerstin Hegerfors med sällskap under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Framförallt närminnet är det stora problemet för Hegerfors som berättar att händelser snabbt bleknar bort.
– Det kan nog inte bli bättre. Men jag har vant mig och jag tror folk i min närhet har vant sig vid att jag inte kommer ihåg. Jag minns saker bakåt i tiden, men jag minns inte vad som hände för några timmar sedan. Det är väldigt svårt. Det är samma sak när jag är på en fest. När jag har gått därifrån så är den som bortblåst när jag kommit två kvarter bort.

LÄS MER: Arne Hegerfors fina minne av Frank Andersson när han gömde sig hos honom: ”En hel helg utan avbrott”