Magnus Samuelsson avslöjar sitt absoluta favoritlag – ett riktigt oväntat val av kraftpaketet

Magnus Samuelsson är ett kraftpaket av sällan skådat slag.
Men han gillar inte bara att lyfta skrot och dra lastbilar.
”Världens starkaste man” har även ett favoritlag i sportens värld – och det är ett högst oväntat sådant.

Så många gånger som man satt fängslad framför tv-rutan på 90-talet för att se enorma kraftmätningarna i ”Världens starkaste man”-tävlingarna. Det var en ren ynnest att få följa svenske hjälten Magnus Samuelsson som tillhörde den absoluta världseliten.

Bäst i världen

Muskelbyggaren från Kisa fick sitt stora erkännande när han vann prestigetävlingen 1998 och ärades med titeln som den starkaste mannen på jordklotet. Efter storhetstiden på 90-talet har Samuelsson blivit en folkkär tv-profil när den aktiva karriären tog slut.

Magnus Samuelsson
STOCKHOLM 2011-12-05 Magnus Samuelsson medverkar i tv-serien ”Misterioso” Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060

Vi har fått se bjässen i tv-program som ”Fångarna på Fortet” och ”Let’s Dance” genom åren och han har imponerat gång på gång. Oftast är det med hans muskler och råstyrka som signum men där finns också en oerhört varm personlighet som går rakt igenom tv-rutan.

Men vid sidan av att lyfta skrot, dra tunga lastbilar eller kasta omkull tunga däck så finns det även ett stort sportintresse hos Kisasonen. Tidigare har han pratat öppet om sitt stora motorintresse men där finns också ett högst oväntat hockeyintresse.

Favoritlaget

Samuelsson har även avslöjat att han har ett favoritlag som hans hjärta klappar extra mycket för. Nämligen klassiska laget Modo Hockey.
– När jag var yngre följde jag Modo, men det har förändrats med åren. Man valde bara något lag och höll på det. Längre fram i tiden kom det fram många bra spelare från Ö-vik. Men jag har mest följt individuella idrottare, erkände han i en intervju med Sportbladet för några år sedan.

Magnus Samuelsson
091128 Ridsport, Stockholm International Horse Show: Magnus Samuelsson var prisutdelare. © Bildbyrån – 42864

Modo är en anrik klubb inom svensk hockey och kan stoltsera med 2 SM-guld. Dessutom har man fostrat storspelare som Peter Forsberg, Markus Näslund samt tvillingarna Henrik och Daniel Sedin.

Men att Magnus Samuelsson, som är uppvuxen i Östergötland, har ett favoritlag från Örnsköldsvik får en ändå att höja på ögonbrynen.

Magnus Samuelsson är en av våra riktigt stora profiler i idrotts-Sverige. Dela om du håller med!

LÄS MER: Magnus Samuelsson avslöjar hur han blev starkast i världen – efter mormors(!) genidrag: ”Märkligt…”