Magnus Samuelsson avslöjar hur han blev starkast i världen – efter mormors(!) genidrag: ”Märkligt…”

1998 blev han ”Världens starkaste man”.
Nu avslöjar kraftpaketet Magnus Samuelsson hur allting började – tack vare mormors oväntade födelsedagspresent.
– Ingenting blev som jag trodde när jag var liten. Jag skulle ju bli lantbrukare, sa han i en intervju.

Han är verkligen en av Sveriges främsta idrottsmän genom tiderna och bokstavligen en av de största. Hela nio gånger har bjässen Magnus Samuelsson vunnit titeln ”Sveriges starkaste man” och 1998 gick han även även hela vägen och blev som första svensk någonsin ”Världens starkaste man”.

Mormors present

Kraftpaketet som blivit världskänd med smeknamnet ”The Giant Swede” har alltid gått sin egen väg. I tidigare intervjuer har Samuelsson berättat att karriären som muskelbyggare började med en ren lyckträff när en ex-flickvän anmälde honom till den första tävlingen av ”Sveriges starkaste man” på Skara Sommarland en varm sommardag 1995.

Magnus Samuelsson
STOCKHOLM 2011-12-05 Magnus Samuelsson medverkar i tv-serien ”Misterioso” Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060

Men långt innan dess var det en annan kvinna i hans närhet som egentligen fick in bonden från Tidersrum på styrketräning. Nämligen hans mormor som köpte en avgörande födelsedagspresent i ungdomsåren.
– Jag tävlade som sprinter och höll på med friidrott fram tills jag var 16 år. Då fick min bror en skivstång av mormor när han fyllde år. Sen den dagen började vi träna, sex kvällar i veckan. Jag kände på en gång att jag hade jättelätt för styrketräning. Första gången jag fick tag i en skivstång gjorde jag 100 kilo, sa han i en intervju med Klick 2009.

Bäst i Sverige

Sedan gick det väldigt snabbt. Magnus Samuelsson blev först svensk mästare i armbrytning, sedan svensk mästare i bänkpress också.

Därefter kom den där tävlingen på Skara Sommarland som tog allt till en helt ny nivå. Som förvandlade ett intresse till en fullfjädrad idrottskarriär inom sporten strongman.
– Jag såg egentligen tävlandet som ett kul avbrott bara. Jag jobbade hemma på gården hela dagarna och tränade på fritiden, berättade Samuelsson i en intervju med Hallands Nyheter 2016.

Magnus Samuelsson
Magnus Samuelsson. FOTO: Twitter.

För Samuelsson skulle vinna den prestigefulla tävlingen i Skara och få representera Sverige och kämpa mot den absoluta världseliten av kraftpaket i ”Världens starkaste man” kommande år. 1997 överraskade han de flesta och kom på en mycket fin tredjeplats i den stenhårda tävlingen.

Bäst i världen

Året efter skulle ingen ro på ”The Giant Swede” som gick och vann hela tävlingen och fick välförtjänt bära titeln som planetens starkaste man i ett år. Hans pappa släppte då förhoppningarna om att sonen Magnus skulle ta över gården och det blev muskelbygge på heltid istället.
– Det var en märklig känsla att vinna något man jagar efter så länge. Det är en stark känsla att få lyckas, sa han till lokaltidningen om stora segern.

Efter alla åren av att lyfta stora stenbumlingar, dra lastbilar och pressa musklerna till det allra yttersta kan Magnus Samuelsson summera en otrolig karriär. Och det blev inte alls så som han trodde att livet skulle bli.
– Ingenting blev som jag trodde när jag var liten. Jag skulle ju bli lantbrukare, sa han i intervjun.

LÄS MER: När en ouppvärmd Magnus Samuelsson fullständigt ägde norrmannen i stenhårda utmaningen

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!