Robin Lehners oväntade jättehyllning till förra(!) NHL-klubben – som ALLA älskar

Robin Lehner tvingades lämna New York Islanders.
Men känslorna för förra klubben har inte svalnat.
”Jag kommer alltid att älska er”, skriver han i samband med att han avslöjar en ny jättehyllning till klubben.

Robin Lehner var visserligen en etablerad NHL-målvakt – men förra säsongen, i New York Islanders, fick han ett gigantiskt genombrott. Svensken var en av ligans bästa målvakter, vilket inte minst bevisades med den räddningsprocent (93) han visade upp.

Vann pris

Men framför allt så hyllades Lehner för sin öppenhet vid sidan av isen. Lehner berättade nämligen öppet om den psykiska ohälsa som han kämpat med, och ett missbruk som han haft.

Robin Lehner, NHL
191206 Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88082

För det belönades han i somras med Masterton Trophy, priset som går till den NHL-spelare som varit mest ihärdig som individ och visat störst personligt engagemang för hockeyn.

– Bara att jag är här bevisar att det är så. Hade mental ohälsa betytt mental svaghet hade jag inte varit nominerad till några av de här priserna. Då hade jag varit ute ur ligan för länge sedan, för jag hade aldrig kunnat prestera på den nivå jag ändå gjorde under de tunga åren, sa han bland annat.

Enorma hyllningen

Trots succén i New York Islanders så bytte Lehner klubben för spel i Chicago Blackhawks i somras – men känslorna för sin förra klubb har inte svalnat för Lehner. På Twitter visar Lehner nu upp att han förevigat året i klubben med en hyllningstatuering.

På sin hals har Lehner i bläck ristat in ön Long Island i New York.

”Nu har jag förevigat platsen som betyder världen för mig, och var jag startade min nya resa. En hyllning till en fantastisk plats, fylld med bra människor. Kommer för alltid att älska den här ön. Chicago har inlett likadant”, skriver han på Twitter.

Fansens kärlek

På sociala medier tokhyllas nu Lehner för tatueringen.

”Jag är en Blackhawks-supporter, men jag älskar hur lojala du och Islanders-fans är mot varandra”, skriver en användare.

”Jag börjar gråta. Vi kommer alltid att älska dig, Robin”, skriver en annan.

”Du kommer ALLTID att vara en Islander”, skriver en tredje.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!