Robin Lehners nya jättematch: Sänkte giganterna – och svingade mot svenska(!) stjärnan

Robin Lehner var ännu en gång nyckelfigur när New York Islanders i natt slog ut giganterna Pittsburgh Penguins.
Den svenske målvakten räddade 32 skott i vinsten – och hann dessutom med att svinga klubba och nävar mot svenskstjärnan Patric Hörnqvist.
– Man gör bäst i att lämna mig ifred.., säger Lehner.

Det var inte många som trodde på New York Islanders inför säsongen – och när de väl tog sig till slutspel ryckte folk på axlarna åt deras chanser att slå ut Pittsburgh Penguins, som vunnit Stanley Cup två av de tre senaste säsongerna.

Men Islanders har visat att man menar allvar, och Robin Lehner i mål har växt fram som en en aspirant till titeln ”Kungen av New York”.

Svepte Pittsburgh

Den svenske målvakten – som för bara ett år sedan öppnade upp om en period i livet fylld av missbruk och depression – har storspelat match efter match, och i natt var det dags igen.

Lehner fick dock en mardrömsstart på matchen då Jake Guentzel, framspelad av Sidney Crosby, kunde pricka in 1-0 efter bara 35 sekunder.

Det var dock det enda målet som Lehner behövde släppa förbi sig under natten.

Därefter räddade han hela 32 skott, samtidigt som hans lagkamrater såg till att trycka in tre stycken – och 3-1-vinsten betyder att Islanders svepte förbi Pittsburgh Penguins med sanslösa 4-0 i matcher.

– Underbart såklart. Fast helt förvånad kan jag inte säga att jag är. Fyra raka segrar hade jag inte kunnat föreställa mig, men jag kände på mig att vi skulle vinna serien. Vi har något väldigt speciellt i det här laget. Vi spelar för varandra hela tiden och precis alla, varenda gubbe, gör precis vad han ska, säger han till Aftonbladet.

I bråk med svenskstjärnan

Pittsburgh Penguins gjorde det mesta för att försöka få Lehner ur balans, men det misslyckades.

I natt så hamnade målvakten dessutom i bråk – med den svenska stjärnan Patric Hörnqvist.

Det var när ”Bengan” gruffades framför målet som svenskarna tröttnade rejält på varandra.

Efter en del slag med klubborna på varandra, och en del knuffar, så hann det dock aldrig bli något slagsmål. Efter matchen kramades stjärnorna dessutom om.

Kan vinna prestigefulla priset

– Ja, nej, det var ingen fara. ”Bengan” spelar alltid med mycket känslor och är grym för sitt lag. I just den där situationen blev det dock ett missförstånd. En av våra backar slashade honom och han vände sig om och såg mig och trodde att det var jag så han gav igen och så blev det som det blev, säger han, och fortsätter:

– Det finns dock de som tror att man kan få mig ur balans, men för det mesta blir jag bara bättre när det hettar till på det där sättet. Så man gör bäst i att lämna mig ifred…

I nordamerikansk media har det nu dessutom börjat spekuleras om att Lehner är en tidig favorit till att vinna Conn Smythe Trophy – priset som delas ut till slutspelets mest värdefulla spelare.

Dela för att hylla Robin Lehner!