Robin Lehner i krismöte med NHL i natt – förklarar nu allvarliga situationen: ”Liv är viktigare än pokaler”

Robin Lehner väckte starka reaktioner med utspel mot NHL på Twitter.
I natt kallades han till möte – och var tagen efteråt.
– De senaste 72 timmarna har varit enormt jobbiga, men också väldigt värdefulla för mig, min karriär och mina mål med livet, säger han.

Robin Lehner har blivit en hjälte i Nordamerika när det kommer till öppenhet mot orättvisor och när det kommer till att kämpa mot psykisk ohälsa. Lehner har sagt att han alltid kommer att ställa sig på spelarnas sida, och han är inte rädd att ge NHL och klubbarna inom ligan kritik när han tycker att det behövs.

Krismöte i natt

I söndags smattrade han således ut ett gäng tweet med kritik angående att NHL-klubbar delar ut ångestdämpande medicin i samband med resor, och han riktade dessutom stark kritik mot Buffalo Sabres, och hur de behandlade en fotskada som Lehner kämpade mot under hans tid i klubben.

Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner (40) hangs his head after a Colorado Avalanche goal during the first period of an NHL hockey game Saturday, Nov. 30, 2019, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

Lehners utspel ledde till att NHL agerade genom ett möte som ägde rum i natt, och det var en tagen Lehner som mötte pressen efteråt.

– Det var ett bra samtal och jag kommer alltid att slåss för spelarnas mentala hälsa, säger han enligt Expressen, innan han fortsätter:

– De senaste 72 timmarna har varit enormt jobbiga, men också väldigt värdefulla för mig, min karriär och mina mål med livet.

”Njuter inte av det här”

Lehner berättade sedan att han inte kommer att prata mer offentligt om ämnet.

– Jag har aldrig sökt offentligheten i den här frågan utan agerat efter vad jag själv gått igenom och vad jag inser är ett problem. Jag slog larm i söndags via Twitter och har nu fått den respons jag hoppades på från NHL och spelarfacket NHLPA. Jag kommer att samarbeta med dem i frågan om mental ohälsa, men det kommer att ske bakom lyckta dörrar. Vad som sägs kommer att vara av privat karaktär, säger han.

Robin Lehner, Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights left wing William Carrier (28) celebrates with goaltender Robin Lehner after defeating the New Jersey Devils in an NHL hockey game Tuesday, March 3, 2020, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) NVJL116

Lehner medger samtidigt att uppståndelsen varit jobbig för honom att hantera – men att han vägrar se på när spelare lider.

– Det här är ingenting jag njuter av att uppleva. Det har varit otroligt jobbigt, för att vara ärlig. Jag har kämpat länge för att få till en förändring när det gäller mental ohälsa. Nu har mitt rop på hjälp fått alla parter till samma rum, så i fortsättningen kommer vi att jobba tillsammans för att få till en ny syn på problemet. Jag vill inte att någon spelare ska lida i tysthet i framtiden.

LÄS MER: Tokmäktiga videon från Elias Pettersson kommer ge dig gåshud – efter beskedet alla Canucks-fans väntat på

Få våra nyhetsbrev!