Tokmäktiga videon från Elias Pettersson kommer ge dig gåshud – efter beskedet alla Canucks-fans väntat på

Elias Pettersson har förlängt med Vancouver Canucks.
En ny video från svensken förklarar verkligen exakt varför han förtjänar varenda krona i sitt nya avtal.

Det har varit en jobbig sommar för Vancouver Canucks-fansen, med mycket ovisshet, spekulationer och väntan. Och det är lätt att förstå att det har varit lite ängsligt då lagets två kanske största nyckelspelare, och dessutom mest lovande spelare; Elias Pettersson och Quinn Hughes, varit utan kontrakt.

Tre nya år

De båda har haft rookieavtal som löpt ut, och det har varit stora utmaningar för Canucks att lösa de båda stjärnorna och samtidigt inte överstiga lönetaksutrymmet, och det dröjde verkligen till den elfte timmen innan allt ordnade upp sig. För med mindre än en vecka kvar till premiären så de båda stjärnorna helt klara för fortsättning.

Foto: Twitter

Nyheterna om Elias Petterssons kontrakt kom redan i slutet av förra veckan, men det var först i början av den här veckan som allt blev officiellt och han fick återvända till Vancouver för att träna med sina lagkompisar. Det rör sig om ett kontrakt på tre år som ger svensken 7,35 miljoner dollar per säsong.

Tokmäktiga videon

Och Elias Pettersson verkar minst sagt glad över det nya beskedet. Under tisdagen delade han en video med ihopklipp på hans allra läckraste mål, dragningar och aktioner under hans tid i NHL hittills, och det är verkligen urläckert, och ett tydligt bevis på varför Canucks betalar så mycket som de gör, och varför Elias blivit en så stor favorit bland fansen.

Foto: Twitter

Elias Pettersson har redan hunnit börja träna, och har dessutom hunnit med en mediaträff där han pratade om kontraktet och vad det betyder för honom.

– Jag och Quinn ville bara komma tillbaka till grabbarna. Det kändes fel för oss att sitta i Michigan medan resten av laget var på träningslägret och spelade försäsongsmatcher. Vi ville få detta löst så snabbt som möjligt, säger han, och fortsätter:

– Jag vill vara här och tre år passade bäst för båda sidor. Jag är glad över att vi lyckades lösa detta.

Se videon här:

LÄS MER: Svenske supertalangen tokhyllas för mäktiga starten i Nordamerika – nu reagerar experten: ”Det blir svårt…”

Få våra nyhetsbrev!