Råskinnets vidriga överfall på NHL-svensken i natt – lämnas blodig efter brutala tacklingen

St Lois Blues-svensken Oskar Sundqvist missar mest troligt NHL-premiären.
Det efter ett vidrigt överfall från råskinnet Tom Wilson.
Svensken tacklades vårdslöst och kan tvingas till en lång vila.

NHL-premiären är endast två dagar bort och lagen gör sig redo för en ny säsong. I natt genrepade St Louis Blues mot Washington Capitals, men det blev en mörk avslutning.

Vidriga överfallet

En av de som jobbar stenhårt för en plats i den slutgiltiga truppen är Oskar Sundqvist. Men något spel i NHL-premiären ser det inte ut att bli.

Washingtons råskinn Tom Wilson hamnade återigen i fokus, men denna gången av en vidrig anledning. När svenske Sundqvist tog sig in i offensiv zon och avlossade ett skott satte amerikanen in en blindside-tackling på svensken. Sundqvist föll till isen och fick blodig hjälpas av av medspelare.

Wilson fick i sin tur matchstraff efter incidenten som inträffade i den andra perioden. Men det är inte första gången han är i blickfånget för sina vårdslösa handlingar på isen.

”Garanterat skadad”

I vårens Stanley Cup-slutspel satte WIlson två gånger om in fula tacklingar på Pittsburgh-spelare. Både Conor Sheary och Zach Aston-Reese fick känna på råskinnets stenhårda spelstil, den senare drabbades av en bruten käke och hjärnskakning i en situation vilken Wilson fick tre matchers avstängning.

För Oskar Sundqvist, som gjorde 42 matcher och fem poäng för St Louis förra säsongen, blir det av allt att döma ingen NHL-premiär.

Lagets tränare Mike Yeo konstaterar efter matchen att svensken kommer bli borta ett tag framöver.

– Han är garanterat skadad. Han har inte hunnit se en läkar än men jag blir förvånad om han inte blir borta ett bra tag, säger Yeo enligt NHL-reportern Tom Gulitti och fortsätter:
– Det var ett överfall. Det är så han (Tom Wilson reds anm.) gör. Han har gjort det förut och också mot oss. Det är så han spelar, vi får se vad ligan gör åt det.

Avstängning kan vänta

Oskar Sundqvist skrev i somras på ett nytt ettårskontrakt med St Louis Blues. Han anslöt till klubben inför förra säsongen från Pittsburgh Penguins organisation i vilken han spenderade två år.

På sociala medier rasar nu många mot Wilson, som enligt NHL:s hemsida nu har kallats till ett förhör. Därmed kan en avstängning på minst sex matcher vänta för råskinnet redan innan säsongens första riktiga match.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Efter chockpetningen av Lias Andersson – nu förklarar New York Rangers beslutet

19-åringens konststraff charmar hela hockeyvärlden