Efter chockpetningen av Lias Andersson – nu förklarar New York Rangers beslutet

Lias Andersson, 19, blev något överraskande petad av New York Rangers och får inleda säsongen i AHL. 
Detta trots flera övertygande insatser under försäsongen. 
Nu förklarar klubbens general manager Jeff Gorton beslutet. 

Många hade nog räknat med att Lias Andersson, 19, skulle få chansen direkt i New York Rangers den här säsongen. Speciellt med tanke på svensken övertygande fjolårssäsong samt hans prestationer under campen med Rangers, där han bland annat stod för två mål i första matchen.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Rangers förklarar beslutet

Rangers beslut att skicka ner Lias Andersson till farmalaget har väckt förvåning. Nu ger klubbens general manager Jeff Gorton sin förklaring.
– Vi hade gjort det enkelt för oss och ha hittat fem, sju eller åtta minuter åt honom i fjärdekedjan. Han är så pass nära, rätt nära att bli en NHL-pelare. Men att skicka tillbaka honom (till AHL) är rätt sak att göra för att maximera hans potential, säger Gorton till New York Post.

Och fortsätter:
– Det är ett svårt beslut. Det är tufft för honom. Personligen skulle jag vilja se honom här också, men det långsiktiga perspektivet är viktigare än det kortsiktiga här.

180521 Lias Andersson firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Avfärdar fansens oro

19-åringen draftades så högt som sjua totalt 2017 och med det i åtanke är det många Rangers-fans som hoppas på en lång och framgångsrik karriär i klubben. Jeff Gorton vill dock inte fokusera överdrivet mycket på siffran.
– Jag förstår varför det blir sådana här diskussioner kring var han draftats och allt det där, men för mig är de draftade när de är draftade. Det handlar om att göra dem redo för NHL, säger han.

Lias Andersson inledde förra säsongen i Frölunda på lån, efter jul plockade Rangers hem honom till farmalaget. På vårkanten fick han även chansen i NHL och noterades för två poäng på sju matcher.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Chockbeskedet: Lias Andersson petas av New York Rangers – får spela i farmalaget

Rasmus Dahlins succé i natt: Första målet i Buffalo-tröjan