Peter Forsberg har gjort hemlig comeback på isen – och fullständig storsuccé som 49-åring(!): ”Blev förvånad”

Peter Forsberg tackade för sig i februari 2011 efter en lång och minst sagt framgångsrik karriär.
Eller? Nej, faktum är att den svenske superstjärnan fortfarande spelar.

Och föga förvånande gör ”Foppa” storsuccé.

Alla känner såklart till Peter Forsberg och hans långa och gedigna karriär i den absoluta världstoppen av ishockeyn. Två OS-guld, lika många VM-guld samt flera mäktiga utmärkelser på det personliga planet har gjort ”Foppa” till en av de absolut främsta och största inom svensk idrott.

Ikonen ”Foppa”

Det var i Colorado Avalanche som de allra största framgångarna skördades. Peter Forsberg anslöt till NHL-klubben för första gången under 1995, och där blev han kvar ändå fram till 2004 när lockoutsäsongen i NHL gjorde att ”Foppa” vände hem för en säsong i Modo.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
221117 Peter Forsberg med sina priser Tidernas Forward och Tidernas Allstar team under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / JM0377

Han återvände till Colorado en andra gång 2007 efter ett par år i Philadelphia Flyers, innan han för tredje och sista gången gjorde en sista sväng (om än kort) i Colorado under vintern 2011. Därefter tackade ikonen för sig, och hans insatser i klubben belönades med en pensionering av tröjnumret 21.

LÄS MER: Frida Karlsson och landslagskollegans beundransvärda gest – ger 150 000(!) kronor: ”De lever på fruset grus”

”Hade ingen aning”

Men har Peter Forsberg verkligen lagt skridskorna på hyllan? Faktum är att svaret är nej, till mångas stora förvåning. Johan Nilsson, grundare på sajten Elite Prospects, avslöjar på Twitter att ”Foppa” fortfarande bidrar med mål och assist. Svensken spelar nämligen i en seniorliga för det schweiziska laget Zug, där han den här säsongen stått för 10 poäng på endast fyra matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
220319 Icebreakers Peter Forsberg under uppvisningsmatchen i ishockey mellan Icebreakers och Tre Kronor Legends den 19 mars 2022 i Timrå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0065

Ifjol var klubben nära att åka ur sin serie, men med hjälp av Forsbergs insatser höll man sig kvar efter att han gjort hisnande 20 poäng på blott fyra spelade matcher.

”Hoppsan hejsan, hade ingen aning. Så foten håller för den nivån”, skriver en förvånad användare på Twitter.

”Än mer imponerande, endast 2min i utvisningsbåset”, fyller en annan på med.

LÄS MER: Erik Karlssons kryptiska svar efter ryktena – öppnar upp(?) för en flytt: ”Hoppas jag får den möjligheten…”