Erik Karlssons kryptiska svar efter ryktena – öppnar upp(?) för en flytt: ”Hoppas jag får den möjligheten…”

Erik Karlsson gör succé i NHL och i sitt San Jose Sharks.
Svenskens briljans har gjort honom till ryktenas man – och själv slår han inte direkt ner ryktena om att en flytt kan vara på gång.
– Jag vill vinna, och jag hoppas jag får den möjligheten, säger Karlsson kryptiskt.

Poängproduktionen har varit stadig för Erik Karlsson den här säsongen, och den tycks fortsätta. Den svenske backen har hittills svarat för 56 poäng, 13 mål och 43 assist, vilket gör honom till den back som gjort överlägset flest poäng såhär långt. Under natten mot torsdag i mötet med Philadelphia Flyers blev det ytterligare en assistpoäng.

Ryktenas man

Karlsson ligger även på plats sju i NHL:s totala poängliga, och även fast hans klubb San Jose Sharks parkerar i botten av tabellen får svenskens framfart ses som ett stort glädjeämne. Supersuccén har även fått rykteskarusellen att snurra igång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Karlsson har ryktats till flertalet klubbar, och om man ska tolka honom själv så verkar 32-åringen inte oäven för att flytta på sig.
– Jag vill vinna. Det är därför jag började med hockey som ung och fortsätter spela, jag hoppas att jag får den möjligheten. Som det ser ut nu så går det inte åt rätt håll, säger Erik Karlsson i en intervju med NHL on TNT.

LÄS MER: Jätteryktet: Tre Kronor-guldtränaren Rikard Grönborg på väg till SHL(!) – kan gå rakt in i krislaget redan nu

”Svårt att säga”

Karlsson får även svara på frågan om han skulle ta chansen att vinna en Stanley Cup-titel redan den här säsongen om han kunde, varpå svensken svarar något kryptiskt.
– Jag tror att det är svårt att säga vem som ska vinna i NHL, det är en såpass bra liga. Alla lag är väldigt jämna, jag tror inte att vi är så långt ifrån en playoffplats. Men samtidigt ligger vi där vi ligger just nu, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Se klipp:

LÄS MER: Stig Salmings känslosamma ord efter första resan till Toronto – utan sin bror Börje: ”Här vid hans staty”