Jätteryktet: Tre Kronor-guldtränaren Rikard Grönborg på väg till SHL(!) – kan gå rakt in i krislaget redan nu

Rikard Grönborg lämnade schweiziska ZSC Lions precis innan årsskiftet.
Nu kan den svenske tränaren vara påväg tillbaka till Sverige.
Enligt SVT Sport är 54-åringen aktuell för HV71 som ska ha etablerat kontakt med Grönborg.

Först var han förbundskapten, sedan gick flyttlasset till Schweiz och ZSC Lions för Rikard Grönborg. Där blev det fyra säsonger innan det stod klart att den svenske tränaren skulle lämna efter säsongen. Men istället fick han sparken redan innan årsskiftet, och sedan dess har han hunnit skriva på ett kontrakt med finska Tappara.

Krislagets drag

Men nu kan nästa vändning vara påväg. Den trefaldige världsmästaren är påväg hem till SHL, och närmare bestämt till HV71 som är i all behov av hjälp. Detta rapporterar SVT Sport. Klubben, som inför säsongen tippades i toppen av flertalet experter, har inte fått till det alls och istället för att husera i toppen av tabellen parkerar man som nästjumbo.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71 leds just nu av Färjestads förre guldtränare Tommy Samuelsson som bland annat förstärkt truppen med tidigare NHL-stjärnan Niklas Hjalmarsson. Man har dessutom plockat in backen Oliwer Kaski samt den NHL-meriterade anfallaren Nick Shore, men resultaten har trots försänkningarna uteblivit.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons ärliga ord om krisen inför VM – sågas nu av experten: ”Det är konstigt”

Kan återförenas

Enligt SVT Sport har krislaget nu tagit kontakt med Rikard Grönborg för att få fart på poängskörden igen. Grönborg har redan skrivit på ett avtal med finska Tappara, men skulle i sådana fall ansluta till HV71 på en konsultbasis. Uppgifterna gör också gällande att det är den assisterande tränaren Johan Åkerman som får flytta på sig, vilket skulle innebära att Rikard Grönborg får leda laget tillsammans med Fredrik Stillman och Tommy Samuelsson som han är bekant med sedan tiden i Schweiz.

LÄS MER: Stig Salmings känslosamma ord efter första resan till Toronto – utan sin bror Börje: ”Här vid hans staty”