Pär Mårts försvann helt efter tiden i Tre Kronor – det här gör han i dag: "Jag gjorde det med flit"

Pär Mårts försvann helt efter tiden i Tre Kronor – det här gör han i dag: ”Jag gjorde det med flit”

Pär Mårts har vunnit både OS-silver och VM-guld, men efter att han slutat som förbundskapten har det varit tyst kring honom.
I en intervju med VLT berättar han varför han valt att fly rampljuset.
– Det gjorde jag med flit, säger Mårts.

Pär Mårts, 65, var svensk förbundskapten mellan 2010 och 2016 och under hans ledning tog Tre Kronor fyra mästerskapsmedaljer, bland annat ett OS-silver och VM-guld 2013.

Pär Mårts försvann

2016 slutade han som förbundskapten och sedan dess har det varit tyst kring tränarikonen, och det är ett medvetet val från 65-åringen.
– Jag har inte velat vara med på tv fast de har frågat många gånger. Jag har inte velat göra intervjuer i tidningar. Jag är inte hockeytränaren Pär Mårts längre. Det finns en annan sida också, och där vill jag vara mer för mig själv. Jag har fått nog av att synas på löpsedlar, säger Mårts till VLT.

Det gör han i dag

Numera driver Mårts ett företag som håller på med kommunikation och ledarskap för chefer, men han har inte särskilt mycket kontakt med hockeyn.
– Jag är ingen hockeynörd och har aldrig varit. Det kanske var en av mina nackdelar när det gällde tränarjobbet. Jag har mer jobbat med människorna runt i kring. Det intresserar mig mer, säger Mårts, som även berättar att han hade långtgående diskussioner med en KHL-klubb, men att det inte blev något av det då den ryska regeringen stoppat utländska tränare.
– Jag tränar på att inte ha saker inbokade. För det har jag haft hela mitt liv. Man blir yrkesskadad. Nån gång kanske man kan sätta sig och läsa en bok, men jag har inte kommit riktigt dit än.

Dela artikeln om du också saknar Pär Mårts inom svensk hockey!

LÄS MER: Sportchefen avslöjar fräckisen för att locka NHL-storstjärnan till SHL: ”Det blev alldeles tyst…”

Här är Erik Karlssons första ord inför nya NHL-säsongen: ”Det har hjälpt mig”