Sportchefen avslöjar fräckisen för att locka NHL-storstjärnan till SHL: "Det blev alldeles tyst..."

Sportchefen avslöjar fräckisen för att locka NHL-storstjärnan till SHL: ”Det blev alldeles tyst…”

Tim Thomas har vunnit Stanley Cup och blivit utsedd till NHL:s bäste målvakt två gånger.
I en intervju med Hockeysverige berättar Linköpings förre sportchef Johan Hemlin att han försökte värva målvaktsstjärnan – men han var aldrig nära att lyckas.
– Agenten svarade: ”So you think Tim Thomas should play in the SHL, do you? Did you call Sidney Crosby too?”, säger Hemlin.

Mellan 2004 och 2014 var Johan Hemlin sportchef i Linköpings HC och under åren plockande han bland annat in spelare som Fredrik Norrena, Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka, men en spelare han inte lyckades värva, trots ett galet försök, var NHL-stjärnmålvakten Tim Thomas.

Det avslöjar Hemlin i en intervju med Hockeysverige.
– Nu minns jag inte exakt vilket år det var, men vi hade i alla fall hamnat på efterkälken på målvaktssidan och jag behövde få in en ny keeper. Jag satt och kollade igenom listor med målvakter och fastnade för Tim Thomas. Det här var innan han vann Stanley Cup med Boston och han hade haft en lite skadedrabbad säsong så jag tänkte att det kunde vara perfekt för honom att komma till SHL och studsa tillbaka, säger Hemlin till hockeysajten.

Hånad av agenten

Men det var aldrig nära att Thomas skulle komma till LHC. I stället blev Hemlin mer eller mindre hånad i sitt försök att få Thomas till Östergötland.
– När jag ringde upp agenten och berättade hur jag tänkte blev det alldeles tyst innan han svarade ”So you think Tim Thomas should play in the SHL, do you? Did you call Sidney Crosby too?”, säger Hemlin till Hockeysverige.

Tim Thomas, som slutade 2014, har under karriären vunnit Stanley Cup med Boston Bruins, blivit utsedd till NHL:s bäste målvakt två gånger (2009 och 2011) och 2010 tog han OS-silver med USA.

Dela artikeln om du hade velat se den här galna värvningen!

LÄS MER: Prestigevärvningen: Spelat hela 146 NHL-matcher – nu klar för SHL!

Vändningen: Svenske OS-backen kan återvända till SHL – redan i sommar