Vändningen: Svenske OS-backen kan återvända till SHL – redan i sommar

Vändningen: Svenske OS-backen kan återvända till SHL – redan i sommar

Det har inte alls varit aktuell för en återkomst till nästa säsong.
Men nu har svenske OS-backen Jonas Ahnelöv tänkt om.
30-åringen är nu högaktuell för en flytt till SHL i sommar, rapporterar Mr. Madhawk.

2015 lämnade Jonas Ahnelöv Modo och svensk hockey för Avangard Omsk i KHL. Där har det blivit tre säsonger men i våras gick kontraktet ut och 30-åringen är nu på jakt efter ny klubb.

Vändningen för Ahnelöv

Ahnelöv, som tillhörde Tre Kronors OS-trupp i Pyeongchang, har hittills hela tiden haft ambitionen att hitta en ny klubb i KHL eller testa på spel i Schweiz. Men nu kommer vändningen och OS-backen har tänkt om.
– Vi tittar även i Sverige, och jag kan säga att vi har diskuterat och pratat med några klubbar i SHL, säger agenten Johan Finnström till SportExpressens Mr. Madhawk.

Högaktuell för SHL-flytt

Det är dock oklart vilka SHL-klubbar det handlar om men Ahnelöv har tidigare kopplats ihop med Djurgården. Nu är han aktuell igen och enligt uppgifter till Mr. Madhawk förs det också diskussioner med Djurgården om ett kontrakt till kommande säsong.
– Som jag sa, det är ett antal klubbar vi pratat med i SHL, men vilka det är håller jag för mig själv, säger Finnström till hockeybloggen.

Övriga klubbar som letar ny back i SHL är Rögle och Mora, annars har de flesta SHL-klubbar fullt upp på just backsidan. Men just nu är det fördel Djurgården i jakten på att få hem Ahnelöv igen.

Dela artikeln om du vill se Jonas Ahnelöv tillbaka i SHL igen!

LÄS MER: Svenske hockeybacken död – endast 21 år gammal: ”Helt oförstående och chockad”

Prestigevärvningen: Spelat hela 146 NHL-matcher – nu klar för SHL-klubben!