Oväntade vändningen: 34-åringen la av förra veckan – nu gör han comeback i SHL-klubben

Oväntade vändningen: 34-åringen la av förra veckan – nu gör han comeback i SHL-klubben

Förra veckan offentliggjorde han sitt farväl till spelarkarriären.
Men nu gör Mikael Johansson oväntad comeback i Färjestad.
– Vi vill bara att han ska avsluta karriären i Färjestad, säger klubbens GM Peter Jakobsson till SportExpressen.

Namnet Mikael Johansson är rejäl välkänt inom SHL-kretsar. Förra veckan meddelade 34-åringen att spelarkarriären är över efter 500 SHL-matcher och 3 SM-guld.

Avslutade karriären

I höstas flyttade han hem från Schweiz och skrev på för värmländska BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Men där blev det bara tre matcher den här säsongen.

Mikael Johansson, Färjestad
160325 Färjestads Mikael Johansson deppar efter sin straff miss under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Färjestad den 25 mars 2016 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Höften håller inte med och Johansson la officiellt skridskorna på hyllan i förra veckan. Men nu kommer den högst oväntade vändningen.

Gör nu SHL-comeback

Då Mikael Johansson har skrivit på för Färjestad och gör comeback i SHL igen, rapporterar SportExpressen. 34-åringen har registrerats som FBK-spelare för en match – för att få ett mycket värdigt avsked.
– Vi vill bara att han ska avsluta karriären i Färjestad och kommer ge honom en värdig avslutning och hyllning. Givetvis hade alla önskat att han skulle kunna spela men det går inte, säger klubbens general manager Peter Jakobsson till kvällstidningen.

Mikael Johansson, Färjestad
160126 Färjestads Mikael Johansson i omklädningsrummet efter ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 26 januari 2016 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN / Cop 137

Johansson har Arvika HC som moderklubb och hann med två säsonger i gamla Bofors IK innan flytten till Färjestad säsongen 2005/06. Hos FBK blev det hela 9 säsonger och framförallt 3 SM-guld med klubben.

34-åringen har även representerat Leksand och Brynäs i SHL. Samt spelat i AHL, KHL och även Finland och Schweiz.

LÄS MER: Profilen tvingas avsluta karriären – efter tre SM-guld och över 500 SHL-matcher: ”Det är omöjligt”