Oväntade kritiken mot nya tv-serien om Börje Salming efter hyllade premiäravsnittet: "Han var inte så..."

Oväntade kritiken mot nya tv-serien om Börje Salming efter hyllade premiäravsnittet: ”Han var inte så…”

Nya tv-serien om Börje Salming har haft premiär.
Och redan hyllats av många svenskar hemma i sofforna.
Men nu kommer oväntad kritik mot Viaplays ”Börje – The Journey of a Legend”.

Efterlängtade tv-serien om den bortgångne Börje Salming har nu haft premiär på Viaplay. Förväntningarna har varit höga och många svenskar har sett fram emot att få se resultatet av den omtalade serien med så många kända skådespelare.

Serien om Börje

I helgen hade ”Börje – The Journey of a Legend premiär och det har redan hunnit gå två avsnitt. Valter Skarsgård spelar huvudrollen som Börje Salming och även stora namn som Hedda Stiernstedt och Jason Priestley är med.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
2022-09-06 Hedda och Valter i Viaplays serie om Börje Salmin. Foto:Viaplay/Jenny Unnegård / TT/ Handout / kod 10500 **OBLIGATORISK BYLINE: / ** **Endast för redaktionell användning. Bilden kommer från en extern källa och distribueras i sin ursprungliga form som en service till våra abonnenter**

TV-serien handlar om Börjes liv både på och vid sidan av isen – från uppväxten i Kiruna till hockeymeckat Toronto i Kanada. Hittills har Börje-serien hyllats av de flesta men nu kommer en oväntad och tydlig kritik.

Vännens kritik

Det är Salmings gamla kompis och lagkamrat Åke Uusitalo, som numera heter Björkenhäll i efternamn, som har sett första avsnitten och hittat fel i berättelsen.
– Jadå, jag tyckte att den var bra. Men det här med slagsmål utanför… Nä, det tyckte jag inte om, säger Åke till P4 Kronoberg.
– Det har inte jag upplevt och jag har aldrig hört någon prata om det. Utanför isen alltså. På isen hände det ofta.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Under de första avsnitten får vi se hur Börje Salming ofta hamnar i slagsmål, främst på isen men även på arbetsplatsen och utanför en korvkiosk. Det stämmer alltså inte, enligt förre lagkamraten.
– Men han var aldrig någon slagskämpe, han var snarare den som bara gick undan. Han ville inte bråka utanför. Men på plan var han som ett vilddjur, säger Uusitalo till radiokanalen.
– Jag kommer ihåg när han kom med i A-laget, då slängde han sig på träningar och täckte skott. Han fick puckar på knölarna och de som har spelat vet hur ont det gör.

LÄS MER: Bianca Salmings hjärtskärande hyllning till bortgångne pappa Börje Salming som berör alla: ”Det gör ont i mig”

Åke Uusitalo minns också vad han brukade säga till en ung Börje i Kiruna AIF.
– Jag brukade säga till honom: ”Du behöver fan inte slänga dig på träningar”. Då svarade han: ”Gör man det inte på träningar så gör man det inte på match heller”, berättar han med ett skratt i intervjun.

Vad tycker du om nya tv-serien om Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev