Stig Salmings enda förhoppning på tv-serien om Börje är det finaste vi hört: "Han var inte bara hockeyspelare"

Stig Salmings enda förhoppning på tv-serien om Börje är det finaste vi hört: ”Han var inte bara hockeyspelare”

Stig Salmings enda förhoppning på tv-serien om

Börje är det finaste vi hört: ”Han var inte bara…”

Tv-serien om Börje Salming har premiär.
Stig Salming har en förhoppning om serien.
– Börje var inte bara hockeyspelare utan han var en fin person, säger Stig till P4 Gävleborg.

Nu har tv-serien om Börje Salming – ”Börje – The Journey of a Legend” – världspremiär. I huvudrollerna återfinns Valter Skarsgård som Börje och Hedda Stiernstedt som Börjes första fru Margitta Salming.

Hyllar serien

Serien handlar bland annat om Börjes väg till Toronto Maple Leafs och NHL, och livet på världstoppen inom hockeyn. Några andra skådespelare som syns i serien är Jason Priestley som porträtterar Gerry McNamara och Jack Langedijk som spelar ”Smokey”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, Börje Salming, hockey
190126 Brynäs legendarer Börje Salming (m) med Stig Salming (v) på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 26 januari 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Storebror Stig Salming spelas av Oskar Skagerberg. Stig befann sig på galapremiären i Stockholm tidigare i vecka, där de fick se de två första avsnitten av den totalt sex avsnitt långa serien.
– Börje var en fin person. Jag tycker serien ger en hygglig bild av verkligheten, säger Stig Salming om serien till P4 Gävleborg

Orden om Börje

Börje själv kommer sorgligt nog aldrig få se serien, eftersom han gick bort i november förra året i sviterna av ALS. Men Stig har uppfattningen att Börje hade uppskattat den.
– Jag tror faktiskt att Börje skulle kunna säga att det är mycket likheter och att det verkligen var som det framställs i serien. Jag vet ju att Börje fick ta emot mycket stryk och har väl försökt också att ge tillbaka, så att det liksom har blivit någon respekt utav det hela, säger Stig till radiokanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, hockey
230211 Stig Salming efter ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Stig hoppas att tittarna får se hur Börje var som människa i serien.
– Och att man får ta del utav det på ett bra sätt. Börje var ju inte bara hockeyspelare utan han var en fin person. Väldigt omtänksam mot alla som var runtomkring honom. Fötterna på jorden hela vägen, ända till sista steget, höll jag på att säga, säger Stig Salming. 

LÄS MER: Stig Salmings dystra ord om svensk hockey i dag – tydliga kritiken mot unga spelare: ”Det är synd”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev