Oväntade kritiken mot Joel Lundqvist som ny TV4-expert – märkliga detaljen i bilden väcker nu starka reaktioner

Nu står det klart att Joel Lundqvist blir tv-expert.
Men beskedet har också väckt en oväntad kritik.
För den märkliga detaljen i Joels presentationsbild.

Senaste säsongen blev den allra sista för evighetsmannen Joel Lundqvist. Efter 20 säsonger och över 1 000 matcher för Frölunda tog 41-åringen farväl av SHL och sin egen hockeykarriär.

Lundqvist i tv

Lundqvist kommer för alltid bli ihågkommen som en av Frölundas största spelare i historien och kan stolt visa upp fyra SM-guld, fyra CHL-titlar och tre VM-guld från den långa spelarkarriären. Men nu fortsätter en helt annan resa inom hockeyn då ”Kaptenernas kapten” fortsätter inom sportens tjänst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, TV4
230502 Joel Lundqvist, Frölunda HC, under Hockeygalan den 2 maj 2023 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0598

Men nu blir det som tv-expert istället. På onsdagen blev det klart att Joel Lundqvist gör precis som tvillingbrorsan Henrik Lundqvist och kliver in i tv-rutan till hösten som ny expert hos TV4.

LÄS MER: Dick Axelssons helsköna passning till nye tv-experten Joel Lundqvist – säger tre ord som får alla att garva

Kritik mot TV4

När ”Henke” tar hand om NHL i Nordamerika ska Joel prata SHL i svensk tv. Men beskedet att Lundqvist blir ny TV4-expert har också väckt oväntad kritik i Göteborg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, TV4
Joel Lundqvist presenterad som ny expert för TV4. FOTO: X

På TV4:s officiella presentationsbild har nämligen en märklig detalj letat sig in, där man tydligt kan se att Joel har på sig en Frölunda-pin på kavajen, se bilden här nedanför.
”Undrar om de andra lagen uppskattar att Joel sitter i studion med klubbmärket på kavajen?”, skriver GP-journalisten Johan Rylander på X (tidigare Twitter).

TV4 ger svar

Tv-kanalen var heller inte sena att svara på kritiken på sociala medier.
”Med lite intelligens så förstår man att det är en bild från hockeygalan i våras. Men klart det är kul med billiga poäng på Twitter”, svarar TV4:s pressansvarige Ludvig Ternstedt i en kommentar.
”Snygg tweet från press- och kommunikationsansvarig. Då vet vi hur lågt ribban ligger. Jag tror de flesta vet var Joel Lundqvist spelat i 20 A-säsonger”, svarar sedan Rylander igen.

LÄS MER: Roger Rönnbergs klockrena passning till Frölundastjärnan efter att ha slagit nytt klubbrekord: ”Då kom Roger fram…”

Flera andra har också reagerat på Lundqvists tydliga Frölunda-koppling, se bilden här nedanför.
”Man måste ju legat under en sten eller sovit det senaste decenniet om man inte vet att Joel är ganska förknippad med Frölunda… En pin mer eller mindre förändrar inte det. Givetvis kommer det bli liv… Fet hade det blivit även utan pin. Sannolikt anonyma gnällspikar på X…”, skriver en användare.
”Som att ingen skulle veta vilken klubb han förknippas med annars…”, skriver en annan.
”Sålänge det inte är Djurgården så är det en förbättring från Cmore”, skriver en tredje.

Tror du Joel Lundqvist blir en bra tv-expert? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: