Nya succén för Joel Eriksson Ek i NHL – målfesten fortsatte i natt

Centern Joel Eriksson Ek och lagkamraten i försvaret, Jonas Brodin, hade en bra kväll när deras Minnesota slog Arizona borta med 3–1.

Det var Minnesotas fjärde raka vinst i en match där Joel Eriksson Ek inledde med ett mål i numerärt överläge i första perioden och Jonas Brodin ökade på till 2–0 i den avslutande minuten i andra perioden.

Arizona reducerade i tredje perioden, men kom inte närmare än så. Minnesotas Matt Boldy fick fastställa slutresultatet efter en lång, öppnande diagonalpass av Eriksson Ek vid blålinjen, när han gjorde sig fri från försvararna och satte 3–1.

Eriksson Ek har därmed en bra vecka i NHL. I måndags gjorde den tidigare Färjestadsspelaren två mål borta mot Vegas Golden Knights. På natten till söndag spelar Minnesota mot Buffalo Sabres.