Jacob Markströms storsuccé i NHL – utnämnd till ligans allra bästa

Calgarys svenske målvakt Jacob Markström har utsetts av NHL till förra veckans främsta stjärna i ligan.

34-åringen från Gävle storspelade när Calgary tog tre bortasegrar på raken i förra veckan.

Han inledde natten med 21 räddningar i 4–1-vinsten mot Boston. De fina insatserna fortsatte med 37 räddningar, då Calgary slog New Jersey med 5–3 och han avrundade sedan veckan med 35 räddningar, varav 16 i den tredje perioden, när NY Islanders besegrades med 5–2.

Veckans räddningsstatistik landade på 93,9 procent.

Jacob Markström har spelat i Calgary sedan 2020, dit han kom efter att ha representerat Vancouver i sju säsonger.

Nattens drabbning blev däremot inte lika framgångsrik för Calgary, som fick se sig besegrade av hemmalaget NY Rangers med 0– 2 i Madison Square Garden.

Markström släppte in ett mål som kom när Will Cuylle genom en spelvändning kunde pressa in pucken i andra perioden. Mål nummer två kom i öppen kasse med 19 sekunder kvar att spela.