Nya jätteskandalen: NHL-tränaren kan få sparken – efter hårda anklagelserna

Först var det Mike Babcock som anklagades.
Även Calgary Flames-tränaren Bill Peters har mottagit hårda anklagelser.
Nu kan NHL-tränaren få sparken efter den senaste veckans avslöjanden.

NHL har skakats av en hel drös med anklagelser senaste veckan. Allt började med Mike Babcock som fick sparken av Toronto Maple Leafs och sedan anklagades för både maktmissbruk och pennalism.

Ny skandal i NHL

Nästa tränare som det kommit in en hel del anklagelser mot är Calgary Flames Bill Peters. Förre NHL- och SHL-spelare Akim Aliu anklagade Peters för rasistiska utspel i Carolina Hurricanes.

Bill Peters, Calgary Flames
180520 Kanadas förbundskapten Bill Peters under bronsmatchen i ishockey-VM mellan USA och Kanada den 20 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35489

Efter det vittnesmålet inledde Flames en intern utredning mot Peters i veckan. Och nu riskerar NHL-tränaren att få sparken.
– Jag tror att den här processen är på väg att nå sitt slut. Jag kan inte säga exakt när det kommer att ske, men vi kan alla förvänta oss att Peters kommer att få lämna posten som head coach för Calgary Flames, sa Sportsnets NHL-expert Elliotte Friedman i natt.

Han kan sparkas

Sedan anklagelserna mot Peters dök upp har han stoppats från att leda laget. Istället har Flames assisterande tränare Geoff Ward lett träningar och coachade även laget i senaste matchen mot Buffalo Sabres.

Bill Peters, Calgary Flames
160522 Kanadas förbundskapten Bill Peters under finalen i Ishockey-VM mellan Finland och Kanada den 22 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35207

Peters har även skickat ett öppet brev till Flames general manager Brad Treliving och ber om ursäkt för sina snedsteg. En ursäkt som Aliu också tagit del av och inte alls uppskattar särskilt mycket.

LÄS MER: Klart: SHL-klubben dumpar backen – här är nya laget för 23-åringen