Klart: SHL-klubben dumpar backen – här är nya laget för 23-åringen

Nykomlingen Oskarshamn har värvat en hel del senaste tiden.
Nu står det klart att SHL-klubben väljer att dumpa en spelare.
Isak Pantzare får lämna IKO och flyttar till allsvenska Mora istället.

Det har verkligen varit rejäl spelaromsättning hos IK Oskarshamn senaste tiden. SHL-nykomlingen har verkligen ömsat skinn efter en tung säsongsstart.

Lämnar SHL-klubben

Mathew Bodie och Jonas Engström har plockats in från Växjö samtidigt som Alexander Reichenberg och Felix Schütz fått lämna laget. Nu är det klart att ännu en spelare lämnar SHL-klubben.

Isak Pantzare, Oskarshamn
191031 Oskarshamns Isak Pantzare blöder under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Brynäs den 31 oktober 2019 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

23-årige backen Isak Pantzare dumpas och har redan gjort klart med ny klubb. Han är klar för spel i Mora i HockeyAllsvenskan.
– Vi kan inte erbjuda Isak den speltiden han behöver för att utvecklas och vi har därför kommit överens om att bryta kontraktet. Med det sagt uppskattar vi det Isak har gjort för föreningen och resan upp till SHL, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg i ett officiellt uttalande.

Här är nya laget

Pantzare värvades till IKO inför förra säsongen i HockeyAllsvenskan. Den gångna säsongen blev det 6 poäng på 34 matcher när Oskarshamn gick hela vägen upp.

Isak Pantzare, Oskarshamn
191012 Oskarshamns Isak Pantzare deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Oskarshamn den 12 oktober 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men säsongen i SHL har det blivit sporadiskt med speltid och bara 1 mål på 14 ligamatcher i höst. Nu är ett kontrakt med Mora påskrivet för den här och även nästa säsong.
– Med Isak får vi in en fysisk back som också är bra på skridskorna och har ett bra förstapass, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson om nyförvärvet.

LÄS MER: Överraskningen: Förre SHL-succéspelaren dumpas efter bara 17 matcher – aktuell för återkomst?