Svenska supertalangens nya succé i NHL – hyllas nu stort: ”Han är här för att stanna”

Jesper Boqvist gjorde sitt första mål i veckan – och slog till i natt igen.
Nu hyllas det svenske storlöftet rejält.
– Han är här för att stanna, säger förre NHL-spelaren Dave Reid.

Jesper Boqvist, som förra året gjorde enorm succé i SHL, har haft en sagolik höst i Nordamerika. Det svenske superlöftet har på allvar slagit sig in i NHL-laget New Jersey Devils, och har fått stort förtroende under inledningen av säsongen.

Nya målet i natt

I veckan gjorde han dessutom, i sin tionde match i världens bästa hockeyliga, sitt allra första NHL-mål – och i natt kom det andra av bara farten. Ställningen var 3–3 i Devils match på bortaplan på Montreal Canadiens när Boqvist höll sig framme.

Foto: Skärmdump/Viafree

Svensken petade påpassligt in en retur i en tilltrasslad situation, och gjorde alltså det viktiga 4-3-målet för Devils. Laget vann till sist matchen med 6–3, vilket betyder att Boqvist gjorde det matchavgörande målet.

Hyllas nu stort

I amerikansk tv hyllades han stort.

– Boqvist är i NHL för att stanna. Han har bra fart och tar för sig. Att som ung rookie i ligan kunna prestera så bra i Montreals svårspelade Bell Centre visar på bra karaktär, säger förre NHL-spelaren Dave Reid, enligt Expressen.

Montreal Canadiens goaltender Carey Price and Ben Chiarot look on after being scored against by New Jersey Devils’ Jesper Boqvist during second-period NHL hockey game action in Montreal, Thursday, Nov. 28, 2019. (Graham Hughes/The Canadian Press via AP)

När Boqvist gjorde sitt första mål borde det ha dömts bort, någonting NHL själva bad om ursäkt för, men denna gång var det regelrätt.

– Måste vara skönt för Boqvist att redan i nästa match få göra ännu ett mål och den här gången var det ingen diskussion om det var regelrätt eller inte, säger experten Elliotte Friedman.

Se målet här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!